АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Бизнесът настоява за скорошен ремонт на Рогошко шосе 

Състоянието на една от основните входно-изходни артерии на Пловдив е покъртително от години
Част от фирмите вече са изгубили надежда за ремонт и търсят подкрепата на активни граждански сдружения
Състоянието на една от основните входно-изходни артерии в Пловдив – Рогошко шосе е покъртително от години. Въпреки многократните обещания на градските власти, че той ще бъде ремонтиран, това все още не се е случило. Наред с шофьорите, използвайки пътя да се приберат или стигнат до работното място, големи потърпевши са и множеството компании, които развиват бизнес в зоната.
Част от фирмите вече са изгубили доверие и надежда, че скоро пътят ще бъде ремонтиран. Поради това някои от тях са се обърнали към активни граждански сдружения, които да подкрепят искането им за ремонт на пътя пред Общината. Сред фирмите е и компанията “Пимк”, като собственикът и управител Илиян Филипов е сигнализирал пловдивски активисти за проблема и се надява на положително развитие за пътя.
Припомняме, че през януари от Община Пловдив обявиха, че се планира реконструкция на шосето заради тежкото му експлоатационно състояние и по настояване на кмета Здравко Димитров, още през тази година ще бъде извършен основен ремонт на трасето от моста на Адата до табелата за изхода на Пловдив. Участъкът е близо 2 километра и в бюджета на Общината ще бъдат предвидени 4 милиона лева за неговия цялостен ремонт. За да се случи това обаче първо трябва да бъде приет бюджет, което се очаква да не е по-скоро от март. Причината за забавянето е, че според закона общинските бюджети не могат да се гласуват по-рано от републиканския. Средствата за останалата част от пътя ще се търсят от оперативните програми от Европейския съюз.
Снимка: архив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. „Бизнисът настоява“ правилно, само че не става ясно за коя от двете посоки по Рогошкото, а? А?
    Да знаем какви заеми да теглим и какви данъци да овеличаваме, оти…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина