Бившият директор на МГ доц. д-р Ивайло Старибратов е трети в листата на Демократична България

Актуално Градът Избори 2021 Новини
Доц. д-р Ивайло Старибрато

Политическото обединение регистрира листа с 19 кандидати да народни представители

Демократична България – Пловдив регистрира своите кандидатски листи за многомандатните избирателни райони на Пловдив МИР 16 и областта МИР 17 за участие в парламентарните избори на 4 април 2021 г. В листата на кандидатите за народни представители в Пловдив град са имената на Манол Пейков, Ивайло Старибратов, Владимир Славенски, Цанко Арабаджиев, Невена Пачеджиева, Владимир Джувинов, Веселина Александрова, Веселка Христамян.

Водач на листата на “Демократична България” в Пловдив е Христо Иванов  – председател на “Да, България!” и съпредседател на “Демократична България”. Юрист, женен с две деца. Зам. министър-председател и министър на правосъдието в служебното правителство от август до ноември 2014 г. Министър на правосъдието в периода ноември 2014 г. – декември 2015 г., когато подава оставка, след като предложената от него радикална съдебна реформа не е приета от Народното събрание. Христо Иванов е водач и на листата на 25ти МИР в София.

Водач на листата на “Демократична България” в Пловдив-Област е доц. д-р Велизар Шаламанов. Председател на Надзорния борд на Агенцията по комуникации и информация на НАТО, доцент в Института за информационни и комуникационни технологии на БАН – София и зам. директор по е-Инфраструктура и сигурност в института. В периода 1998-2001 г. е заместник-министър на отбраната по военната политика, планиране и интеграция, както и член на Съвета по сигурността на МС, Междуведомствения комитет за интеграция в НАТО. След 8 години в НАТО и опита му като министър и заместник министър, в БАН и в неправителствения сектор, Велизар чувства, че дължи на България усилие за промяна. Убеден е, че в българския парламент трябва да има специална група по иновации, технологии, цифровизация и киберустойчивост, като основен инструмент за радикална модернизация на страната.

Втори в листата на Пловдив е Манол Пейков – издател, съсобственик на издателство “Жанет 45”, преводач, съсобственик на звукозаписно студио „Пекарната“, създател на културно-информационния гид „Програмата Пловдив Инфо“ . Организатор е на над 40 турнета с водещи чуждестранни автори. Издадените от него книги са носители на редица награди. Превежда, най-вече поезия, носител на награда „Пловдив“ за художествен превод, специална награда на Съюза на преводачите в България, 2015 и награда „Хр. Г. Данов“, 2016. Изявен общественик и културен деец на Пловдив.

Трети в листата на Пловдив е доц. д-р Ивайло Старибратов е преподавател във Факултета по математика и информатика към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, катедра Обучение по математика, информатика и ИТ. Има дългогодишен опит в сферата на образование, като учител и директор, както и като изследовател и анализатор в нея. През последните десет години работи усилено за изследване на дигитализация в образованието и администрацията. Член е на УС на „Клъстер ИКТ Пловдив“ и член на УС на СМБ /Съюз на математиците в България/, Председател на секцията на СМБ Пловдив.

Четвърти в листата е Владимир Славенски- политолог и магистър по бизнес администрация. Докторант в катедрата по Политически науки. Работи в търговския сектор и трупа безценен опит за развитието на бизнеса и отношенията в него. Семеен с едно дете. Разработвал програми и политики в младжеки дейности. Участвал в младежки обмени по програма “Еразъм+” и Европейски корпус за солидарност.

Останалите имена в листата на Демократична България в Пловдив са:

Цанко Арабаджиев, Николай Георгиев, Антони Герасимов, Йоно Чепилски, Невена Пачеджиева, Веселина Александрова, Явор Беров, Веселка Христамян, Славка Андреева, Владимир Джувинов, Елена Георгиева, Ивайло Вантулев, Кирил Ташев, Костадин Калайджиев, Стефан Ламбрев.

Кандидати на Демократична България в Пловдив област са още:

Константин Костадинов, Васил Гюров, Бонка Карчева, Мариана Иванова, Гергана Кабаиванова, Валентин Ройнов, Невена Пачеджиева, Даниел Начев, Пламен Даракчиев, Никола Йорданов, Веселина Александрова , Делчо Камарски, Стефан Ламбрев и Виктор Иванов.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.