АктуалноЗдравеНовиниПУЛС

За три дни са приети 10 души с диагноза коронавирус в пловдивските болници

Има регистрирани и две инфектирани медицински сестри

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 800, от тях активните случаи са 488. На лечение в болница, с потвърдена диагноза, са 103-ма, като през изминалите три денонощия новоприетите са общо 10. На домашно лечение в изолация за 388.

Оздравелите пациенти са 286, от тях 48 през последните три дни. Това съобщи по данни на РЗИ областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

По информация на инспекцията има един починал пациент, мъж на 82 години от Община Марица, който е бил хоспитализиран и е имал множество придружаващи заболявания, свързани със сърцето, белите дробове и бъбреците.

Най-младият пациент е момиче на 15 години от Пловдив – на домашно лечение, а най-възрастният –мъж на 86 години от Пловдив и също под карантина в дома си.

През почивните дни има регистрирани две инфектирани медицински сестри. Едната работи в УМБАЛ “Свети Георги“, а втората при общопрактикуващ лекар в града. Изследвани са контактните лица, но и в двата случая сестрите са ползвали лични предпазни средства на работните си места. Епидемиологичното проучване от РЗИ към този момент продължава.

Продължава проучването и във ВМЗ –Сопот, през почивните дни са потвърдени три случая: на жени от Карлово, Сопот и село Климент. Те са на домашна изолация. Дадени са предписания от здравните власти.

Ето и справката по общини: Пловдив – 505, Карлово – 40, Кричим – 22, Хисаря – 7, Родопи – 67, Стамболийски – 20, Калояново – 6, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица – 20, Асеновград – 40, Брезово – 2, Куклен – 8, Садово – 9, Първомай – 3, Съединение – 9, Сопот – 8. „Предстои заседание на Медицинския щаб утре, на което ще обсъдим актуалната ситуация със заболеваемостта, свободните легла и включването на още една болница в графика – УМБАЛ “Пловдив“, допълни Каназирева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. В ЖЕГИТЕ ХЕМ ПО-ПРАКТИЧНО И ОП-ХИГИЕНИЧНО, ТАКА И ПО-ЕСТЕТИЧНО Е С ПРИБРАНИ КОСМИ = ДОБРЕ СЕ Е ОРИЕНТИРАЛА ШЕФКАТА, БРАВА, ДАНИ!
    (ЗНАМ БЕ, ЗНАМ ЧЕ СЕГА ША КРЕСНАТ ХЕЙТЪРИТЕ, АМА ОКОЛИЙСКАТА СИ Е ПРИВЛЕКАТЕЛНА ЖЕНИЦА, ДОКАТО КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ…ХА!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина