АктуалноВластГрадътНовини

Бивш шеф на Данъчното в Пловдив оглави ДФ „Земеделие“

За изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ /ДФЗ/ е назначен Георги Тахов, съобщиха от ресорното министерство днес. Управителният съвет на фонда освободи изпълнителния директор на Разплащателната агенция Николай Каварджиклиев. На проведеното днес заседание бяха освободени и неговите заместници Венцислава Монева, Петя Славчева и д-р Климент Петров.

Кой е Георги Тахов?

Георги Тахов е доктор по икономика, специалност „Финанси, парично обръщение, кредит и застраховка“. Той притежава и магистърски степени по „Счетоводство и контрол“ от ВФСИ „Д. А. Ценов“, Свищов, „Право“ от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, както и „Стратегическо ръководство и управление на сигурността и обществения ред“ от Академията на МВР. Специализирал е икономика и управление на промишлеността в Германия. Владее немски и английски език.

В системата на приходната агенция работи от 1996 година. Започва в данъчна служба – Пазарджик, направление „Косвени данъци“. Бил е последователно началник на сектор „Ревизии“ и на сектор „Ревизии и проверки“. В началото на 2006 година оглавява ТД на НАП в съседния областен център. Три години по-късно става земестник-директор на Териториална дирекция – Пловдив, а от 25 февруари 2013-а оглавява Данъчното под тепетата, след спечелен конкурс в надпревара с още трима кандидати. На 14 април 2015 г. е освободен от длъжност от днес със заповед на изпълнителния директор на НАП.

Заместници на Тахов в ДФЗ ще бъдат Ива Иванова, Владислава Казакова, Димитър Горов и Георги Динев.

Какви хора назначава служебното правителство?

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина