Без Петков и Василев в служебното правителство до изборите

Актуално Власт Избори 2021 Новини
Румен Радев

Румен Радев посочи Христо Алексиев – номиниран за министър в първия кабинет, предложен от Слави Трифонов – за новия служебен министър на транспорта

Президентът Румен Радев сменя досегашния министър на транспорта в служебния кабинет Георги Тодоров. Очаква се новото служебно правителство да бъде официално обявено утре – 16 септември. На мястото на Тодоров е посочен Христо Алексиев – номиниран за министър в първия кабинет, предложен от Слави Трифонов, съобщава 24 часа.

Според информацията държавният глава ще посочи и нови министри на икономиката и на финансите, след като досегашните Кирил Петков и Асен Василев са все по-близо до свой политически проект и участие още на предсрочните избори на 14 ноември.

На мястото на Кирил Петков министър ще стане досегашната му заместничка Даниела Везиева. Тя бе зам.-министър на икономиката и във второто правителство на Бойко Борисов като представител на Реформаторския блок.

Шефът на Фонда на фондовете във второто правителство на Бойко Борисов – Валери Белчев ще заеме министерското кресло във финансовото ведомство.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.