Без алкохол в изборния ден

Актуално Градът Живот Изпод тепето Новини

Кметът Здравко Димитров въведе “сух режим” в изборния ден със заповед. В деня за размисъл продажбата, сервирането и употребата на алкохолни напитки остават разрешени.

” Забранява се продажбата, сервирането и употребата на алкохол и спиртни напитки  в заведенията за обществено хранене и други обществени места на територията на Община Пловдив в деня на изборите за периода от 06:00 ч. до 21:00 ч. на 4 април 2021 година”, гласи забраната, предвидена в Заповед на кмета Здравко Димитров от 5 март, чието изпълнение е възложено на районните кметове.  Изключение се допуска само за предварително планирани семейни тържества. На районните администрации е възложено да информират заведенията и търговските обекти в обхвата на съответната територия.

Във връзка с осигуряване на необходимите условия за нормалното провеждане на изборите на територията на Община Пловдив на изборите за Народно събрание, кметът Здравко Димитров с друга своя заповед разпореди районните кметове, съгласувано и съвместно с ОД на МВР и съответните РПУ, да организират опазването на обществения ред, като осъществяват непрекъснат контрол върху стриктното спазване на законовите разпоредби като осигурят нормалната обстановка в изборния ден.

С осигуряване на нормалното протичане на изборите са ангажирани също общинската и районните администрации, ОП „Общинска охрана”, Сектор „Общинска полиция” – Пловдив, „ЕВН България Електроснабдяване“ ЕАД и РД „Пожарна безопасност и защита на населението” на територията на Община Пловдив.

Споделете ни във:

1 коментар за “Без алкохол в изборния ден

  1. Що бе,що бе ? Що ми взехте най-лошото бе микерета. Няма да гласувам щом забранявате ракийта . Аз ли си надигам павурчето у дома и помнете от мен : Докато сливите дават плод ние ще сме си велик народ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.