АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Автобус по линия 17 подминал пълна спирка с 45 км. в час

Автобус по линия 17 от градския транспорт е подминал пълна с чакащи граждани спирка с 45 километра в час. Това установява проверката на общинското предприятие Организация и контрол на транспорта, направена по сигнал на пловдивчанина Виктор Шапилов и публикация в Под тепето.

Случаят е от 27 август. В сигнала си до медията и до ОКТ Шапилов пише, че почти празният рейс подминава няколко спирки с предимно възрастни хора в лятната жега, махащи с изненада и учудване на случващото се. Автобусът се движил в посока жк. „Тракия“ към Гребна база. След като гражданинът му направил забележка, шофьорът е започнал да спира на спирки без да има никой за слизане и качване, но малко по-късно отново е подминал спирки с 4 възрастни и безспомощно махащи с ръце хора. Същото се повторило и на спирка „Ресторант Стадиона“, както и на няколко други места.

“ След около месец чакане получих официален отговор, че въпросният автобус е подминал една от спирките с 45 километра в час. Пише също така, че е бил санкциониран, но ОКТ отправят единствено предложения за глоби, които кмета подписва и не предоставят повече информация. При този натоварен трафик и разреден автобусен график – дано не се случва празни автобуси да подминават пълни спирки, искайки още и още субсидии за рентабилност“, пише ни днес Виктор Шапилов.

От отговора на ОКТ, подписан от директора му Георги Стоилов, разбираме още, че санкциите са наложени след проверка по GPS системата за проследяване.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина