АктуалноГрадътНовини

Архонт Гергов с почетно място на Рождествената служба

Специално почето място бе отделено за архонт Георги Гергов, който предстои да получи подарък от настоящата управа на Община Пловдив Международния панаир, на службата по случай Рождество Богородично в митрополитския храм „Св. Марина“. Той бе седнал до архиерейския трон, докато обикновените граждани стояха прави пред него по време на събитието.

Митрополит Николай, подпомогнат от много други свещеници, отслужи празничната служба в храма. На събитието присъстваха също кметът на града Здравко Димитров и председателят на общинския съвет Александър Държиков.

Демонстрираните за пореден път близки отношения между настоящия кмет Здравко Димитров и бизнесмена Георги Гергов са доказателство, че мачът за Панаира е решен, коментираха запознати със ситуацията. Гергов ще получи като подарък пловдивския Панаир, без възможност община Пловдив да упражни възможността да блокира апорта.

Двамата пък отдавна демонстрират близки отношения и с пловдивския митрополит, който също получава съответните подаръци от общината – новата митрополитска сграда, оригинално – публична собственост, която се намира на Джамбаз тепе бе подарена от Гергов на църквата. На терена пък се появи и нов храм, построен без строително разрешително, но с „благословията“ на кмета Здравко Димитров.

снимки: Пловдивска митрополия

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

 1. „“ „“ Георги Гергов, който предстои да получи подарък от настоящата управа на Община Пловдив Международния панаир““. Борисов, Тотев и Трафика ще му го подаряват жалки ми писачо, а не управата. И на Коледа лъжеш безогледно Дернев

 2. Много педерас се е изредил тук да пише . Ако власта в България е разрешила на Гергов да бъде това което е в момента ,тогава кой е виновен ние или вие? 35 г. Никой не се сети да го хули ,сега когато е на път да погълне панаира се навъдиха панаирджии да му серат в устата и на него и на московската невестулка Николай. Кой е виновен братя българи,че се стигна до тук вие или ние ? За толкова години никой не пожела лустрация на комунистическите плъхове ,а само ги показва с пръст по време на избори сякаш пък ние не сме от тия ….истината е ,че БКП никога не си тръгна от България и ако има още някой тъпак да вярва ,че Продължаваме Промяната или На христо Иванов псевдо демократите са омесени от друго тесто то аз го съжалявам от дъното на душата си.

 3. МИКИ ПОПА = МИКОЛАЙчик МУТРО’ПОЛИТ’ик пловдивский от БолгароСоветската Секта Гундяева Б.П.“Църква“ Лимитед (отлюспила се в Схизма от изконната традиционна майчина византийска Константинополска ВСЕЛЕНСКА КАТЕДРА люби нежно свинския велможа и олигарх др. арх. Гергов.

  И е прав, много прав е: „каквото и да ти приказват – става дума за пари“

  1. Едвам свързва двата края сиромахът арх. Гергов – една свещица да си купи нямаше, та му дадоха добряците . . .

   Към Панаира и към Стария Пловдив (неправилно наричан А.И.Резерват / или „О.Институт“, кис-кис) дали да не му дарим за Коледа НЯКОЕ ТЕПЕ?

   Трихълмието вече го е цунал, почти . . . ама едно по-височко имаме все още = Джендема!

   Стаменов (Зико?) планувал бил да го „социЯлизирВа“ след като даже комунистите не му посегнаха (но вече благородници чрез пенис-корт с чифлици захванаха да го „облагородяват“) та ето, таман арх. Гергов е Другар, СОЦИяЛИСТ!

   Ша го социялизира та пушек ша са дига = = = то само свинеферми не бива, диверсификация требе, по Джендема какви вкусни козички

 4. Чингъл белс,чингъл белс подаръци ще има за всички от сърце и от Панаира и от пълдин тур инвест за високопочитаемия и най-паче уважаемия ,най-заслужилия ,архонта на архонтите ,дядя Гоша Дето пълни гуша и всички се правят на светци!

  1. МИКОЛАшка даже няма МОНАШЕСКО …ИМЕ!

   Кара си с даденото му по рождение от татенцето БАРЕТА (Бияч на БКП) именце милият – без МОНАШЕСКО, задължително при пострижение и отречение от светската суета. Защо ли? Защото манастир не е помирисвало изчадието комунистическо, никога не е бил честен и почтен МОНАХ, камо ли отшелник, постник, духовник…

   Пазарлъкът изглежда е бил под преструвка „религиозническа“ да го парашутират да МУТРО-полит-иканства из Румелията, да интригантства, да угоява …когото трябва (взаимно, да). От пръв поглед още от Името Миколай-Герголюб Баретов си личи = Аятоллахът със злия поглед, с ролекса и лимузината със пожарникарска сигнализация е Ментарджия, Далавераджия, не е читав тоя с неговата непризната не-акредитирана килийна измислена като за баш-будали „академия“.

   „Академично“ ли беше пЪрвенюшкото подобряване на Света Марина да я нагизди като някаква ючбунарска . . . и да оскверни съкровените древни стенописи – или опростачаване, герго-селяндурско? Ново висше стъпало в *р*вославната култура на Града според прокурорското *р*восъдие!

   Нека спестим подробности за психо-диагнозите на Коля-студентчето което обявило, че е хванало Дядо Господ за шлиферо. На болни хора не се подиграваме.

   През турско можеше да има значение какво проповядва Миколай-Герголюб Баретов. И кому раздава Тиквен Медал „ЕРМ“ /Херм /Хермес – на ортаци КлептоКрати, съзаклятници в нотариалните му магьосничества.

   САН КИРИКО = кражбата на века от *р*вославието подпомогнато от *р*восъдието: от МАА =Междунар. Академия по Архитектура, от джоба и от залъка на архитектите, отчислявали десетилетия наред половината от всеки хонорар – без нито стотинка църковна нито държавна. Само укрепването на свлачището костваше колкото Палатите около разкашканото църкве, проектирани като „да мязат“ от засл. арх. Любо Шинков, НИПК.

   Ами като настъпи ВИДОВДЕН, попе, Геената Огнена как ще прескочиш? Или ти си делови ючбунарски бизнисменин и в такива работи НЕ ВЯРВАШ?

   Нация от ПОСЛУШНИЦИ много им се иска на мутро’полит’ика и на неговите биячи, попадии, архонти, архонтеси и архонтчетата им. ДЪРЖАВНА църква – и драпат за заплати за задължително „веро“учение за неизтрезняващите презвитери. И на войската се натрапват юродите.

   Надали.

   В белите държави в 21 век средновековни акъли важат само вътрешно в секти, култове, клубове и мормонски племена и масонски ложи. Свобода на съвестта има постигната. Който иска семинария – прав му път. Аятоллахът да си царува …в Азия!

   Скептично бяхме предупредени още от колегата Волтер -който умеел да размишлява, да мисли и дори да измисля според Чомски- че в момента в който Първият Тарикат се запознал с Първия Будала – в тоя момент възникнала Организираната Религиозност.

   Направа човешка, пълна с грешки, каквото и да ни лъже йерархията професионални Посредници =надВзиратели =епиСкопи: никое Божество нищо общо няма с никоя от безбройните (всяка от които =самозвана Единствена) ДалаВЕРИ.

   Религия е нещо различно от ВЯРА. Организираната в институции “вцърковена” РЕЛИГИЯ е хорска направа. Цели да организира и командва народа, тълпите, масите кръстоносци срещу джихадисти, в изпълнение на нечии интереси и заповеди. А второто след Религ-Идеологическите фанатизми проклятие върху човечеството е Патрио-Шови-Национал-Нацизмът. Междуселски-Махленски-Мафио-КлубФЕНски гангстеризъм. Омраза срещу различаващите се от племето, смърт за дисидента!

   ВЯРАТА си е друго, вътрешно, искрено, истинско, без професионални посредници със златен телефон до „Горе“. Без командири. Както българските БогуМили научиха западните Катари и света, божественото е във Съвестта на всекиго от нас. Гностици бяха първите християни идеалисти преди самозвани епи-скопи (над-взиратели) да ги яхнат и оскубят.

   Задължителни идеологии, (всуе)верия и ритуали вече отдавна не важат. Претръпнахме. ВиК попе, Великден и Коледа, толкова.

   БългароСъветската сибир-азиатска *р*вославна секта Гундяева ни е дъщерна, отцепила се в Схизма от майчината ни изконна византийска константинополска Вселенска Катедра и не е меродавна за душевността нито за духовността на румелийския народец.

   След комунистическите вярвания, практики и квази-религия Суверенът вече е отделно от фирмата БП”Църква” Лимитед.

   По-хигиенично е…

   =

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина