Арестуваха трафикант на мигранти от Сирия

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа Темида
10 мигранти на Централна гара

22-годишен мъж бе арестуван и вече е с повдигнати от Районна прокуратура обвинения за трафик на мигранти. Д.К. е обвиняем за това, че на 18 август е подпомогнал 13 граждани на Сирия да преминат през страната в нарушение на закона.

По делото е установено, че вчера обвиняемият Д.К. се придвижил с автомобил, марка „Воксхол“, до неустановено място на пътя между  Тополовград и Елхово. Там чакали чуждите граждани – 13 мъже, между които и 14-годишно момче. Те се качили в автомобила, като обвиняемият трябвало да ги откара до София.

Няколко часа по-късно автомобилът, управлявал от Д.К., бил спрян от служители на сектор „Специализирани полицейски сили“ към ОД на МВР – Пловдив, на автомагистрала „Тракия“, на км 132+300, в землището на с. Войводиново.  Установено е, че сирийските граждани са влезли през „зелена граница“ от Турция в България. Целта им била да стигнат до Германия. Те са настанени в Миграционен център.

Обвиняемият Д.К. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор  от Районна прокуратура – Пловдив.

Разследването по случая продължава.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.