Актуално

„Ангел Заберски трио” с премиера на новия си албум под тепетата

Reflections звучи за първи път пред публика на Камерна сцена Пловдив

Image title
Премиера в Пловдив ще има албумът Reflections („Отражения”) на „Ангел Заберски трио”. На 10 април от 19 часа в Първо студио на Радио Пловдив за първи път пред публика Ангел Заберски-син (пиано), Борис Таслев (контрабас) и Стоян Янкулов (ударни) ще представят композициите от най-новия проект на формацията. Музиката в него е изцяло авторска – пиесите са написани от Ангел Заберски. 
Това не е точно джаз, а приложна музика. В нея има елементи от джаза, от филмовата, дори от класическата музика. Две от пиесите са с лека фолклорна насоченост,  нямат общо с автентичния български форклор, но напомнят звученето му – коментира Ангел Заберски. Единственият джазов стандарт в албума е по мой аранжимент – допълни той.
 Ангел Заберски е сред най-активните джазови музиканти в страната. Напоследък работи предимно с големи формации, затова записването на „Отражения”  самият той определя като завръщане към корените, към началото на неговата кариера, която е започнал именно с формат трио. С Борис Таслев и Стоян Янкулов е удоволствие да се работи. Те откликват адекватно на идеите ми, допълваме се прекрасно и в музикален план нещата се получават много бързо – обяснява пианистът.
В момента албумът Reflections се миксира. Заберски се надява до срещата с публиката на „Камерна сцена Пловдив” дисковете да са готови.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина