АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Александър Държиков: Кметският екип скъса нишката в общуването с гражданите 

Според председателят на Общински съвет – Пловдив, каквото и да реши Здравко Димитров, в управлението на Пловдив ще има трудности и сътресения. 

Има известен елемент на изненада от това, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Мисля, че комуникацията между ГЕРБ и кмета Димитров е на нормално ниво, но явно нещо някъде се е скъсало. Това коментира в предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив председателят на Общинския съвет в града Александър Държиков.

Той допълни, че не е информиран какви ще са действията на градоначалника и дали сам ще подаде оставка.

Каквото и да реши Здравко Димитров, в управлението на Пловдив ще има трудности и сътресения. Очаквам различия в поведението на Общинския съвет, все пак ГЕРБ има 1/3 от общинските съветници в Пловдив. Очаквам все пак да се сформира мнозинство около нашата група„, допълни Държиков.

Според председателя на ОбС кметският екип е „скъсал нишката“ в общуването с гражданите. „Трябва тясна комуникацията с хората, да се обяснява всеки ход, за да не се стига до напрежение“, каза Александър Държиков. Той даде примери както с парите за стадионите, така и с Водния цикъл, ремонта на ул. „Даме Груев“ и др. важни за хората инфраструктурни проекти. 

Държиков обясни, че ако кметът подаде оставка, ОбС ще избере временен кмет или от заместник-кметовете, или от общинските съветници. Този временен кмет ще има всички права, както и избраният от хората, както е записано в Закона за местното самоуправление и местната власт. 

Днес предстои заседание на ПК по строителство към местния парламент, на което ще присъстват представители на общината, на фирмата изпълнител и на други заинтересовани от процеса по строителство на стадион „Хр. Ботев“. „Това е сложен казус, който изисква справедлива и трезва, балансирана позиция“, допълни председателят на Об С.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Никой не бива да излита. Цялостна ревизия на управлението на ГЕРБЕРИТЕ и затвор при доказани липси или неправомерно изхарчени кинти, на ГЕРБЕРСКАТА СГАН! Стига с това ВЪН! Няма ВЪН, до доказване2, че са невинни.
    Още нямаме зоологическа градина, заради това вън, на мамин ТОТЕВ! Искаме наказания, искаме да видим, как като истински мъже НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ, а не само да ми се плюнчат по телевизията.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина