Актуално

„Акустична версия” свирят новата си програма в Пловдив

Легендарната формация гостува в града  след повече от 5 години пауза

Image title
Легендарната група „Акустична версия”  ще представи своята нова програма пред пловдивската публика на 27 февруари от 19 ч. в Първо студио на Радио Пловдив.  Концертът е част от програмата на „Камерна сцена Пловдив” и се подпомага и от Общината. 
Основана от Антони Дончев и Христо Йоцов, „Акустична версия” е единствената българска група,  печелила първи награди на престижните конкурси за джаз в  Оеляарт, Белгия – 1985 г.,  и Леверкузен, Германия – 1986 г. Имат издадени три албума – през 1987, 1991 и 1996 г.
„Акустична версия” е сред знаковите имена за българския джаз вече повече от 25 години. „Музиката е виновна – обяснява творческото дълголетие Антони Дончев. – Ние подхождаме със страхопочитание към нея, но то ни дава криле и успяваме да полетим.” Формацията  ще изпълни нови и вече популярни авторски пиеси на Дончев и Йоцов, писани специално за репертоара на групата. В състава й в последните няколко години е и младият, много талантлив и енергичен контрабасист Димитър Карамфилов, който поема щафетата от Георги Дончев и Петър Славов-син. За себе си той казва, че е свирил с всички музиканти, с които е мечтал да работи.
През  годините партньори на групата са били редица известни музиканти като Милчо Левиев, Йълдъз Ибрахимова, Теодоси Спасов,  Анди Скофийлд, Томи Смит, Райнер Винтершлаген, Бени Мопин, Стафан Белмондо и мн.др.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина