АктуалноГрадътНовини

Активна работа по стадион Ботев и в неделния ден (СНИМКИ)

Работници подготвят издигането на трибуните на новия стадион от рано сутрин

Дори и неделният ден не спира строителството на новия стадион „Христо Ботев“. Проверка на „Под тепето“ показа, че по тъй чакания от половин Пловдив обект се работи и в почивния ден, при това от рано сутрин.

Работници подготвят за издигането и довършването на двете „къси“ трибуни – южната и северната. Бетонната конструкция на южната, т.е. тази към спортната зала, е почти готова, като има да се довършат някои от стълбите. Строители там подготвят изливането на бетона, върху който след месеци ще се поставят и седалките.

По северната трибуна – в посока Бирената фабрика – също се работи активно, макар и тя да е в по-начален етап. Предстои да се издигне нейната конструкция до най-високата ѝ точка. И в днешния ден там се почистваше и подготвяше трибуната, а има и струпано голямо количество строително скеле. Там е и един от трите крана, който ще работи за самата северна трибуна и ъгловата част, която ще я свърже с Трибуна Изток.

В най-начален етап е западната, централна трибуна. Там в момента има два крана, като единият все още се издига. И към тази част има струпано голямо количество строителни материали. Към момента строежът е почти готов до кота нула, като на места подземната част и нулевото ниво трябва да се довършат. След това предстои издигането нагоре.

След подновяването на строителството се очаква обектът да е готов за около година. Надеждата е в най-добрия случай стадионът да е готов  до някаква степен за новия шампионат и да може да посреща мачове още през есента на 2021 година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина