АктуалноЖивотКултураНовини

Академията Cultart с второ издание

„Пловдив 2019“ спечели нов европейски проект – Cultart Pro в продължение на международната академия за културен мениджмънт Cultart. Бюджетът на проекта е 500 000 лева, а CULTART PRO е най-високо оцененият сред повече от 70 кандидата към програмата Еразъм+, управлявана от  Център за Развитие на Човешките Ресурси в България. 

Cultart – академията за културен мениджмънт е резултат от двугодишната работа на „Пловдив 2019“ в партньорство с 6 организации от 5 държави и включването на 125 нови културни мениджъри на възраст от 20 г. до 35 г. в процеса на управление на културата и изкуството в Европа. В началото на април международният екип се събра в Италия, за да начертае развитието на академията за културен мениджмънт. Второто издание на академията Cultart Pro продължава до юли 2025 г. и ще създаде професионална мрежа за обучение в културен мениджмънт заедно с пет други европейски организации в пет страни – България, Виена, Гърция, Италия и Северна Македония. 

Фондация „Пловдив 2019“ ще създаде модерен образователен център за събития в ГХГ, „Изложбена за 2019“, с клонове във Виена, Лече, Скопие и Йоанина в Гърция. 

В рамките на две години ще се проведат 5 международни стажантски програми и над 120 събития  в петте страни. Центровете ще са събирателна точка и работно пространство за 125 младежи, които надграждат уменията си и започват кариерата си в културния и творчески сектор. 

„Пловдив 2019“ като водеща организация ще продължи да разширява мрежата на градовете като създаде модел за 5 национални обучителни центъра с модерна образователна среда заедно с консорциум за стратегическо, междусекторно партньорство от международни експерти в младежките политики, обучението, иновациите и творческите индустрии, за подобряване на обучението на младежи в програмите за управление на културата на европейско ниво.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. …СВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛе… =ПодТъпото= претрупано с натруфени КРАСИВОСТИ и разчертано с дебели черти и излишни пространства – задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като чукундурското непрогледно „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ докато има елегантни четирицифрени конкурентни Кодове както ПОТВ- Ако не желаете да обменяме становища учтиво би било просто да прмахнетае ОпцияКоментар, както ТРАФИК- та да не се занимаваме с ПодТЪПОТО!

   Друго отношение не заслужава!

   САМО ЗАВИСИМОСТИТЕ КАТО ИМ ГИ ВИДИШ НАЙ-ДОЛУ – МИ ТЕ СРАВНЕНИ С МАРКАТА „ПОД ТЪПОТО“ ГОРЕ ВЛЯВО . . .

   КАК Е ВЪЗМОЖНО БЕЗ „ЛАЙКС“ / ОЦЕНКИ ЗА ПУБЛИКАЦИЯ И РЕПЛИКА?

   ОПРОСТЯВАЙ БЕ, БУДАЛА! КОМПАКТИРАЙ, МИЛИМЕТРИТЕ СА МИ ЦЕННИ.

   АНИМАЦИИТЕ САМО ПРЕЧАТ И СА НИ ОТБЛЪСКВАЩИ! „СГРОМОЛЯСАЛО СЕ ДЪРВО…“ ПРЕЗ ОКТОМВРИ = ТОЯ ТИКЕР ВМЕСТО НА МОЯ ДИСПЛЕЙ – СИ ГО НАТИКАЙ В …ИМЕННОТО!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина