АктуалноГрадътИзбор на редактораКултураМнения

Агитка на „Възраждане“ атакува и кинопрожекция в Пловдив

Шпиц-команда привърженици на партия „Възраждане“, предвождани от депутата-таксиметров шофьор Емил Янков, атакуваха кинопрожекция и в Пловдив. Организираните фенове на политическата организация се опитаха да спрат прожектирането на филма „Близо“, част от програмата на LUCKY Дом на киното в рамките на съпътстващата програма на френскоезични филми към фестивала „Франкофоли“. „Възрожденците“ повториха акция от преди няколко дни в София, където не позволиха да се проведе прожекция в кино „Одеон“ на същия филм, който нито един от тях всъщност не беше гледал.

Групата националисти обиждаха присъстващите на прожекцията с разнообразни епитети, като сред тях имаше и бремена жена. Обидни думи бяха отправяни и към напълно случайни преминаващи към съседния на киното бар „Fargo“, както и момиче, служител в бара, която е пожелала да не бъде фотозаснемана. След молбата ѝ да премине, тя е била нападната, че е „джендър“ и е получила съвети как може да се излекува от това.

Част от привържениците бяха с напечатани листове за стоп на ЛГБТ-пропагандата, други – с Георгиевски лентички, които се носят от привържениците на СССР и други русофили.

За охрана на нормалния ред бяха пристигнали и четирима служители на МВР-Пловдив, които не допуснаха агресия или ескалация на напрежението.

На преден план в групата бе депутатът Емил Янков, таксиметров шофьор, който събра агитката малко преди прожекцията и те щурмуваха вкупом фоайето на културната институция. Оказа се, че нито един от тях не е гледал филма и всички са сформирали своята представа от преразкази на неговото съдържание във фейсбук групи.

След като кинопрожекцията стартира, те излязоха от фоайето, а след това бяха екскортирани и от полицията извън сградата.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

9 коментари

  1. Браво, много добро отразяване на фактите. Следващия чек ще е с бонус, ще уредим и още едно място в Капана за заведенийце за без пари.

  2. Ние сме семейство от Видин. Статията е много интересна. Отразява правилно процесите на дезинтеграция в нашето общество. Въпросът е, подобно на други религиозно обусловени и обичайно възникнали обвързаности като кръстничество, побратимство, храненичество и пр., защо ПП, ДБ и ГЕРБ са в коалиция?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина