Адвокатът на Боян Кабашки: Ще извърши ли друго престъпление? Не- той вече няма да е в органите на МВР

Актуално Градът Криминале Новини Под ножа Темида

Моят подзащитен е попаднал на неподходящото място в неподходящото време, каза адвокатът на Христо Лозев

Адвокат Атанас Павлов, който защитава обвинения за участие в схемата с фалшивите документи за самоличност служител на сектор Миграция Боян Кабашки заяви, че ще обжалва  ако съдът се съобрази с искането на прокуратурата и задържи клиентът му под стража. В момента адвокатите на петимата задържани за изработването и пласирането на неистински официални български документи на граждани от Турция, Албания и Тунис се запознават с материалите по делото, които, по думите на адв. Павлов, са с много голям обем. „Нужни са ни часове да се запознаем с тези материали. Аз успях а се запозная само с искането на прокуратурата за определяне мярка на неотклонение по отношение на моя подзащитен”, обясни Атанас Павлов.

Той подчерта, че искането за „Задържане под стража” за клиента му е неоснователно, тъй като той не е осъждан, няма криминално минало, няма опасност да се укрие или извърши престъпление.  „Ще извърши ли друго престъпление? Не. Той вече няма да е в органите на МВР. По какъв начин…”, каза пред журналисти адв. Павлов. Служителят на Миграция Кабашки роден в Съединените, с висше образование. В момента е самотен родител.

Моят подзащитен е попаднал на неподходящото място в неподходящото време. Той просто е осъждан за подобно престъпление. Това, че държиш някакви бланки не е доказателство, че си ги използвал, коментира адв. Попчев, който защитава пловдивчанинът Христо Лозев. Той бе част от разбитата преди години схема за печатане на фалшиви сирийски паспорти, предназначени за нелегални емигранти от трети страни.

Към този момент адвокатите вече се запознаха с материалите, а съдът даде ход на заседанието.

Обвиняемият Борис Ябълков е от София, безработен. Рангел Салийски е от Раковски. “Осъждан съм преди много години за един имот, съкратен съм и не работя в момента”, обясни пред съда той. Петият обвиняем Васил Гайдаджийски е от Стряма, средно, неосъждан, работи.

 

Споделете ни във:

2 коментара за “Адвокатът на Боян Кабашки: Ще извърши ли друго престъпление? Не- той вече няма да е в органите на МВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.