АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

7 души са приети за лечение с COVID-19 в Пловдив през последните 48 часа

Сред новите заболели има дете на 4 години, контактно на майка си

Към момента са хоспитализирани 64 лица в отделенията за COVID-19 в болниците в Пловдив и областта, като 7 от тях са приети на лечение през последните 48 часа. Няма интубирани пациенти.

Няма регистрирани новозаболели медицински лица.

За същият период има един починал пациент, мъж на 74 години с хронични, съречни и дихателни проблеми. До момента общо 12 души от област Пловдив са загубили битка с болестта.

Сред новите случаи най-малкия пациент е на 4 години, контактен на своята майка. И двамата са на домашно лечение. Най-възрастният пациент е жена на 78 години, хоспитализирана в Инфекциозна клиника на УМБАЛ “Свети Георги“.

Повечето от случаите не са свързани, пациентите са на различна възраст. В областта няма нови огнища, съобщи областният управител Дани Каназирева.

„На предстоящия Медицински щаб в понеделник ще бъде коментирана обезпечеността на болниците, определени за лечение на коронавирус, относно персонал, защитно облекло и предпазни средства. По всякакъв начин се стремим да гарантираме както доброто лечение на пациентите, така и условията на работа и безопасност на медиците в отделенията,“ коментира Каназирева.

Към днешна дата общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 538.

От тях в общините: Пловдив – 333, Карлово – 24, Кричим – 22, Хисаря – 4, Родопи – 60, Стамболийски – 16, Калояново – 1, Перущица – 21, Раковски – 8, Марица – 12, Асеновград – 22, Брезово – 2, Куклен – 4, Садово – 6, Първомай – 2, Съединение – 1. Оздравелите пациенти са 129, а на домашно лечение са 329.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина