АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

675 души са ваксинирани в Пловдивска област в неделя

В Регионалната здравна инспекция през вчерашния почивен ден са ваксинирани срещу Covid-19 265 души, това съобщи зам.-директорът ѝ д-р Аргир Аргиров.

675 души са ваксини в Пловдивска област в неделя, обобщи той и допълни, че според данните за цялата страна, РЗИ-Пловдив се нарежда на трето място по броя на поставените ваксини.

Припомняме, че вчера пред почти всики 14 действащи имунизационни кабинета в Пловдив и региона имаше опашки от желаещи да се ваксинират.

От днес 23 пункта ще работят по масовия имунизационен план в областта през седмицата – с три повече от заповедта на здравния министър, съобщи областният управител. Дани Каназирева обясни, че местата за ваксинации в Пловдивско са определени от Областния кризисен щаб, след среща с кметовете, като организацията е следната: Карлово ще поеме Сопот, Раковски – Брезово, Хисаря ще поеме Калояново, Стамболийски – Кричим и Перущица, Асеновград – Лъки и община Куклен, Пловдив ще поеме община „Марица“, „Родопи“ и Съединение, а Първомай – община Садово.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина