65.5% от българите не очакват нови избори да решат политическата криза

Актуално Избори 2021 Новини
Алфа Рисърч

Ще доведат ли евентуални предсрочни избори до решаване на политическата криза у нас? Отговорите на този въпрос даде специалното проучване на социологическата агенция „Алфа Рисърч“ за БНТ и предаването „Референдум“ на 26 юли (вторник).

Според данните от допитването, 65.5% от българското общество не очакват, че евентуални предсрочни избори биха разрешили политическата криза у нас. 29.7% от анкетираните са на противоположната позиция, а 4.8% остават без мнение по темата.

Алфа Рисърч

В специалното проучване на социологическата агенция „Алфа Рисърч“ за БНТ и предаването „Референдум“ – на въпроса кой трябва да е основният приоритет за страната – 56.5% от участниците в допитването посочват ограничаването на икономическата криза, а според други близо 42% основният приоритет трябва да е борбата с корупцията.

Алфа Рисърч

На въпроса „Трябва ли БСП да задържи мандата, докато бъде избран шеф на КПКОНПИ и Енергийния регулатор, или да го върне възможно най-бързо?“ 39,8% отговарят „да задържи“, 57,9% искат БСП да върне мандата възможно най-бързо. 2,3% нямат мнение.

 

 

Споделете ни във:

1 thought on “65.5% от българите не очакват нови избори да решат политическата криза

  1. Само много прос човек може да мисли ,че българските политици в момента се инетрисуват от него и са в НС за да решават проблемите му. Което пък си е жалко, ала….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.