АктуалноБизнесВашите писмаГрадътИзбориКварталиНовиниОбщина ПловдивПод лупа

500 души не могат да стигат до работните си места в Пловдив

Строеж спира достъпа на стотици работещи в Източната индустриална зона. Единственият път минава през частен имот до Скобелева майка

Инвестиционното намерение в Източна индустриална зона на Пловдив ще затрудни трафика и достъпа на значителен брой служители до техните работни места, алармират групата съветници на „Продължаваме Промяната – Демократична България“. Сериозните опасения за това идват от сигнал на граждани, засегнати от планираната инвестиционна инициатива.

Съгласно уведомление до кмета на район “Източен“ фирмата – собственик на имота, планира да стартира проекта в периода от 22 април до 30 април 2024 г., като реализацията му ще доведе до преустановяване на достъпа до десетки дружества и предприятия в зоната. Това би засегнало между 400 и 500 работни места, като достъпът до тях в момента се осъществява през въпросния частен имот, алармира Борислав Матеев.

Предвид критичната локация на имота, в непосредствена близост до кръговото кръстовище до паметника „Скобелева майка“, групата съветници отправят следните два въпроса към общинската администрация:

Какви мерки са предприети за осигуряване на транспортен достъп до предприятията и търговските дружества, намиращи се в близост до инвестиционния обект?

Планират ли се действия и мерки за гарантиране на безопасността на движението и предотвратяване на транспортни инциденти, включително във взаимодействие с органите на КАТ, предвид натовареността на ключовия транспортен възел в близост до проекта?

От ПП-ДБ очакват отговори до следващата сесия на Общинския съвет на града.

Снимката е илюстративна/архив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Нека още 15 години ГРЕБ и ГРОБ да плющят града, и ще вържем хахахха, малоумни прости селяндури си искат сикаджиите мутромилиционери да ги онождат. Закривай!

  2. Ако иcкатe да опитaтe нeщo нoво в ceкca, тoгавa ви съвeтвaм кaпсyли, коитo са по-мoщни от Bиaгpa и вcякaкви aнaлози, тoвa е пpoсто бoмбa в cвeта на ceкca и оcвен тoва е aбсолютнo бeзопaсно на вcяка възpаст, пpочетeтe сaми на кaквo са cпоcобни:– https://use.my/bman

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина