АктуалноГласовеГрадътМненияОбщина Пловдив

26 милиона не стигат за цялостното завършване на Колежа

26 милиона лева ще са необходими, за да бъде завършен изцяло стадион „Христо Ботев“ и да може да отговаря на условията за получаването на категория „4“ от УЕФА. Това стана ясно, след като днес строителят на съоръжението Илиян Филипов внесе окончателните количествено-стойностни сметки по преработените проекти на арх. Георги Савов.

Първият етап от строежа на стадиона, заедно с допълнително извършените дейности, възлиза на 34 993 000 лева без ДДС, сочат направените от фирмата изчисления. В този етап влизат изграждането на метална покривна конструкция за секторите А и В, покритие на сектор А, видеонаблюдение, озвучаване и цялостна вертикална планировка на стадиона.

„Общата стойност на стадиона няма да превиши първоначалната, заложена в обществената поръчка и индексирана съгласно приетата от Министерски съвет методика за индексиране по Закона за обществените поръчки. Още тези дни ще подготвим докладна до Министерски съвет с писмено искане за дофинансиране на стадиона за завършването му в неговата цялост. Ще анексираме договора на изпълнителя със заема от 12 милиона, който Община Пловдив тегли с решение на Общински съвет. На срещата бе обсъдена и възможността да се кандидатства за европейски средства, ако футболният клуб получи домакинство на финален мач от голям евротурнир“, заяви след оперативката заместник-кметът Пламен Райчев.

Съгласно програма на УЕФА, европейската футболна централа може да финансира чрез съответната национална федерация строителството на спортни съоръжения за евентуално домакинство на финал на голям турнир, при гаранции, че Общината е ангажирана със строежа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина