20 лева такса за влизане с кола в Стария град

Актуално Градът Новини

Вдигат цената на платеното паркиране в Синя зона

Обмисляме цената на Синята зона за почасово паркиране да бъде увеличена. Това обяви днес кметът на Пловдив Здравко Димитров на откриването на обновения парк на площад “Кочо Честименски” в район Централен.

“Предложението е таксата за влизане с кола в Стария град да стане 20 лева, като бариерата там няма да се демонтира”, обяви той.

Градоначалникът даде пример с безплатните пропуски за сватби в Старинен Пловдив. Сега хората звънят по телефона и ги пускаме. Това ще се премахне, както за тях, така и за тези, които искат да се разходят с кола до горе. Който иска да влезе с автомобила – да си плати, както е на Запад, каза още Димитров.

Той не се ангажира да обяви каква ще бъде новата по-висока такса за паркиране на час в Синята зона в централната градска част.

“Общинските паркинги в момента са по-евтини от частните. Ако искаме да ограничим достъпа на коли в центъра и да дишаме по-чист въздух, трябва да го направим. Не е правилно да затворим улиците” – коментира кметът Димитров и добави, че новата цена ще е решение на Общинския съвет.

Припомняме, че в момента платеното паркиране е 2 лева/час.

Споделете ни във:

5 коментара за “20 лева такса за влизане с кола в Стария град

  1. Погрижете се за Стария град, пренаредете калдъръма , направете го като един наистина европейски, атрактивен ,исторически център. Всичко се руши и загива. В къщите живеят , сякаш на инат, по двама -трима старци, обречени на самота, защото никой, дори и децата и внуците им не могат да ги посещават заради безумната, безмислена бариера. Когато се стъмни Стария град се превръща в град на зомбита. Хората са се заключили здраво зад вратите на рушаштите си домове, молейки се огладнелите клошари да ги пощадят от набезите си. Мъка, голяма мъка , г-н кмете. С тези 20 лева вход за Стария град какво ще покажете на евентуалните туристи?! Аз ще Ви отговоря – РАЗРУХА!

  2. Никакви 20, направо 200лв и тогавае се решат проблемите но ще буренясат и калдъръмите и всичко ще запустее! Това ли вие целта, само вие служебно да си влизате в стария град, като пред общината и никой да не ви пречи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.