16 болници са докладвали готовност за преструктуриране в Пловдив и областта

Актуално Новини

Чака се МБАЛ „Св. Мина“, няма срок за това, уточниха от Специализирания медицински щаб

1867 са поставени към карантина в областта към тази сутрин

Официално в РЗИ – Пловдив са постъпили заявления за преструктуриране на общо 16 болници за цялата област във връзка с готовността за преструктуриране на отделения, звена, сектори или цели болнични заведения в инфекциозни, с цел да поемат лечението на евентуално заразени с COVID-19, ако се наложи.  Това стана ясно след днешното заседание на Медицинския щаб към Областен кризисен щаб за борба с разпространението на коронавируса.

„Само от една болница не е постъпило заявление до момента и това МБАЛ „Св. Мина“, за която бе взето решение от щаба, че ще се преструктурира за поемана на по-леки случаи на боледуващи. Полковник Гозманов от ВМА – Пловдив има ангажимент  да разговаря с ръководството на болницата и с дирекция „Здравеопазване“ на Община Пловдив за това“, поясни областният управител Дани Каназирева.

Няма срок за подаване на това заявление, уточниха от Специализирания медицински щаб.

1867 души са поставени под карантина на територията на цялата област. Данните са от тази сутрин, посочи Каназирева.

Леглата, към момента, на които могат да бъдат настанени пациенти със съмнения и доказани случаи са 380. Ще станат 664 броя с включването на Транспортна и Св. Мина, където ще бъдат настанявани леко и средно тежко протичащи случаи, каза още областният управител.

По думите ѝ интензивните легла са 65 на брой. От УМБАЛ „Свети Георги” има направена поръчка за още 10 респиратора, но към момента не е ясно кога ще бъдат доставени.

Днес се очаква справка от болниците за наличните стаи с едно, 2 или повече легла и налични броя респиратори.

Изготвен е и приет график за запълването на легловата база.

Споделете ни във:

6 коментара за “16 болници са докладвали готовност за преструктуриране в Пловдив и областта

      1. И дезертьорите от Св. Минали (Първа градска) ли са свестни. Повечето са си пуснали отпуски, болнични, само тях чакат с данните …

  1. Един политически брокер ни е областен управител ,назначен само заради това,че подпомогна неадекватника да стане кмет.Същото навремето направи на два пъти и с маминия.После уж била опозиция.Глупости

  2. Полк д-р Гозманов да оглави щаба. Тоя става само да фалшифицира избори.Като настъпи пандемията ще я видите какво представлява. Пак ще изпадне в познатите ни истерии.

    1. Да!Абсолютно правилно лекар трябва да ръководи. Гозманов е добър. Мадам лъжа да се снима само. Тя това знае

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.