АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Тотев: Не беше моята дълга ръка на сесията за Бюджет 2020

Предишният кмет на Пловдив не вижда нищо обезпокоително в сблъсъка на групата на ГЕРБ със зам.-кмета по финанси  

„Общинският съвет не е гумен печат за предложения“, коментира областният координатор на управляващата партия

Кметът на Пловдив с мандати 2011-2019 Иван Тотев не вижда нищо обезпокоително в сблъсъка на групата на ГЕРБ със зам.-кмета по финанси Илия Кирчев по време на сесията във вторник, когато се гласуваше бюджета на града.

Бюджет 2020 на ръба, ГЕРБ може да не го подкрепи

В коментар за Под тепето предишният градоначалник заяви, че според него нищо ненормално не се е случило на това заседание на местния парламент.

Относно репликите на опозицията, че  е създалия се критичен момент за управлението на Здравко Димитров и крепкостта на мнозинството в Об С, които бяха определени като „дългата ръка на Тотев“, той подхвърли на шега „Ей, тази моя сянка още ги плаши“.

„Винаги има предложения на микрофон. Аз също приемах предложения на микрофон, като вносител. Здравко Димитров – също го прави. нищо ненормално не се е случило. Освен това е видно, че няма политически последици от ситуацията.“

По думите на областния координатор на ГЕРБ в Пловдив напрежението на заседанието се е породило от факта, че кметът Димитров решил да делегира всички задачи по представянето и защитата на бюджета на експерта Илия Кирчев, който няма политически опит.

„Според мен, Кирчев не е осъзнавал реално опасността какво може да се случи. Чисто психологически и реално той не беше се убедил, че Общинският съвет не е гумен печат за предложения. Като досегашен директор в частния сектор Илия Кирчев, явно не бе осъзнал, че няма пряка подчинена връзка между администрацията и ОбС.“

По думите на Тотев, зам.-кметът по финанси се е убедил вече в това. Той подчерта, че експертът Илия Кирчев сега започва да трупа политически опит и ситуацията с Бюджет 2020 е била в рамките на  неговите 100 дни.

Кметът: Нито за момент не се е съмнявал, че ГЕРБ няма да гласуват бюджета 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина