АктуалноГрадътКултураНовиниПо следитеРазследване

Творци питат какво се случва с програма „Наследство“ на Пловдив 2019

Въпросите са много

След еуфорията по „временното замразяване“ на програмата „Наследство“ на ОФ „Пловдив 2019“, което бе гласувано на вчерашното първо заседание на новия Общински съвет, започнаха да изскачат много въпроси от организационно, документално и законово естество.

Припомняме, че местният пърламент гласува единодушно, по предложение на адв. Веселина Александрова от Демократична България, да се препоръча на Общинска фондация „Пловдив 2019“ спиране на срока по последната отворена покана „Наследство“ до попълване състава на Управителния съвет.

Спират отворената програма „Наследство“ на фондация Пловдив 2019

В редакцията на Под тепето постъпиха редица въпроси от творческата гилдия. Пита се:

Сега какво да правим? Да кандидатстваме ли по програма Наследство? Да спазваме ли обявения срок в момента, или да изчакаме?

Кога влиза в сила решението на Об С и има ли тежест пред УС на Фондацията?

Какви са следващите стъпки?

От ръководстовото на фондация Пловдив 2019 коментираха пред репортера ни, че краткият отговор по оптношение на кандидатстването в настоящия срок е „Да“.

В редакцията знаем отговорите на тези въпроси, но сме длъжни да ги зададем официално към съответните институции, за да получим техните официални отговори и ги очакваме.

50 общински съветника поискаха промяна в „Пловдив 2019”

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина