АктуалноГрадътИзбориНовини

Славчо Атанасов към транспортния министър: Хората с хеликоптери ли да се придвижват?

Няма положителен отговор от държавата за запазване на Бетонния мост, съобщи той

Народният представител от Пловдив зададе парламентарен въпрос на транспортния министър Росен Желязков

Народният представител от Пловдив и председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов зададе парламентарен въпрос на министъра на транспорта Росен Желязков във връзка с предвиденото премахване на Бетонния мост в Пловдив. Съоръжението е ключово за жителите на район „Южен“, които са 103 хиляди души. Това е един цял областен град. В момента движението сутрин и вечер в пиковите часове е сериозно затруднено, тесните улици са задръстени, представете си какво ще стане, когато Бетонния мост бъде премахнат, коментира Славчо Атанасов. Подходите към района в момента са само три. Ако съборят моста, ще останат два, но те се намират в другия край на „Южен“. Това още повече ще затрудни трафика. Хората с хеликоптери ли трябва да се придвижват, г-н министър, допълни още Атанасов.

В своя отговор министър Росен Желязков подробно изброи какви процедури са проведени и какви договори са сключени между Община Пловдив и НКЖИ. Министърът подчерта значението на предвидените за изграждане нови съоръжения – пробив под Централна гара и връзката „Модър – Царевец“, обясни, че премахването на Бетонния мост е необходимо заради недостатъчната му височина, което е сериозна пречка за преминаването на електрическите влакове по изграденото с европейски средства високоскоростно железопътно трасе. Заради моста, локомотивите се налагало да се движат бавно и със свалени пантографи.

На конкретните въпроси в парламентарното питане: „Какви мерки ще предприемете, за да направите възможно запазването на това ключово за града ни съоръжение?“ и „Ще поемете ли официален ангажимент пред пловдивчани за запазването на Бетонния мост?“ Росен Желязков не даде конкретен отговор и не пое никакъв ангажимент. Министърът на транспорта не пожела да се възползва от правото си на дуплика към забележките на народния представител Славчо Атанасов за липсата на ясен отговор и конкретен ангажимент за запазването на Бетонния мост в Пловдив.

Има такава възможност, според строителни инженери и архитекти е възможно съоръжението да бъде повдигнато, а не разрушавано, допълни още Атанасов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

8 коментари

  1. По-прости от сегашните не е имало м историята на Пловдив, ще се окаже и по -крадливи – 120 милиона. Пинокио и мадам лъжа екзитпол двама измамници

    1. Много честния ти кмет си направи паркинга пред блока,направи един кенеф и купи едни метли,с това се изчерпа кадърната му работа !!!

  2. Това трябваше да е кмета на Пловдив спящи майни. Пак не излизайте да гласувате да ни управляват крадливи глупаци- здравчето , здравко топкаджията , менда , и маминия. Да ни е честито

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина