АктуалноГрадътНовини

Разширяват обхвата на Зелената зона в Пловдив

Само по Карловско шосе в града влизат средно по 40 000 коли на ден

192 хиляди лева за закупуване на още паркомати са заложени в проектобюджета на Община Пловдив за настоящата година. Това стана ясно на общественото обсъждане на Бюджет 2020, което се проведе в понеделник в залата на Общинския съвет.

Решаването на проблемите с трафика и паркирането бяха представени като приоритетни, а предвидените бюджетни мерки за това говори ресорният зам.-кмет Тодор Чонов.

Той изнесе данни, че на ден само по „Карловско шосе“ в града влизат средно по 40 хиляди МПС-та.  Осреднените данни от входно-изходните артерии на Пловдив показват, че за месец това прави над 5 млн. автомобили по нашите улици, отчете Чонов.

Заместник-кметът по транспорт съобщи още, че скоро общината ще предложи разширяване на обхвата на Зелена зона по квартали и в други райони на града, а не само в централната част.

„Така ще дадем възможност на живеещите граждани да си плащат евтини годишни карти и да ползват услугата паркиране там, където живеят.“

В мерките за подобряване на услугата „обществен градски транспорт“ той изтъкна подобряването на системата за електронно таксуване и изискването за висок екологичен клас на автобусите. По думите, му градският транспорт на Пловдив не е по-лош от столичния.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Кво се мъчите, ве, майна? Вдигате данъци, теглите заеми, увеличавате чиновниците, сега синята зона по-голяма става. Ми, направете целия град синя зона, бе, изедници народни. Кой къде спре, да плаща по два лева на час. И готово. Кво се мъчите на час по лъжичка да го убивате тоя народ. Давайте смело и на едро… Ех, Славчо, Славчо, къде си, Славчо? По твое време се живееше нормално!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина