АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градМнения

Пренасочиха парите за Тютюневия град към площад Централен

С решението си днес общинските съветници замразиха проекта за ремонт на ключовата градска зона

Средствата се прехвърлят, тъй като ако не бъдат усвоени, ще трябва бъдат върнати на  държавата

Иво Дернев

Проектът за ремонт на улиците в Тютюневия град бе замразен днес с решение на общинския съвет. Реконструкцията на ключовата градска зона се отлага за неопределен бъдещ момент, след като местният парламент прехвърли отделените за това 1 милион лева към реализирането на проекта за площад Централен. Това се случи с приемането на предложение за изменение на бюджета, част от което бе прехвърлянето на средствата. Пренасочването е било заложено в точката в последните дни, след като предложението е минало през комисиите. Това провокира много въпроси от страна на старейшините.

„Вие отказвате ли се от Тютюневия град?”, попита Дани Каназирева зам.-кмета Розалин Петков. А той отговори отрицателно. Стефан Послийски от ВМРО пожела да разбере какво смята фондация „Пловдив 2019” за това прехвърляне на отделените за Тютюневия град средства към площад Централен, след като складовете и зоната около тях са основен елемент от апликационната книга на Европейска столица на културата.

Оказа се, че ако не бъдат усвоени тези средства, които са част от държавната субсидия за проекта ЕСК 2019, ще трябва да бъдат върнати към държавния бюджет. Общината е решила да пренасочи парите към площад Централен, тъй като там строителството е в ход, а за Тютюневия град строително разрешение няма.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Такава мътна история са тия складове, пък и всичко опира до решения на министерства. А като знаем каква завист гони София, че не стана тя Европейска столица… Бавене, връщания, спънки – още се чакат разрешения, да не говорим, че текат успоредни събития, много по-мащабни, естествено… Индонезия подкрепя Пловдив, но не и нашите. Българска работа :)!

    1. То пък като гледаме кметя как се разбързал и притеснил за складовете…чак чака да паднат , та да му се махнат от главата и ония с пликчетата да си влязат във владенията.

  2. Не трябва да притесняваме мутрите , харесали си Тютюневия град..има ти грандиозни планове хората и те не включват музеи, арх. паметници и други чудатости за едни мутри.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина