АктуалноЖивотЗабавлениеИзпод тепетоМненияНовини

На Бойко Борисов му липсва Пожарната

Премиерът въртял гуми на специализиран автомобил на летище Пловдив

Как се забавлява министър-председателят, или когато го налегне носталгията по време на международна криза

Соня Попова

Премиерът Бойко Борисов показа носталгия към предишната си професия във вчерашния празничен ден, който за него бе изпълнен с международни умиротворителни совалки. Министър-председателят летя с правителствения хеликоптер по протежение на южната граница на страната ни, за да инспектира положението с мигрантската вълна.

По пътя машината кацнала да зареди на Летище Пловдив.

Тогава премиерът пожелал в свободното време да се срещне с пожарната команда на гражданското летище край Крумово, разбра Под тепето. След като се ръкувал с огнеборците, Борисов попитал къде е пожарната кола и изразил голямо желание да я покара, защото от 20 години не бил го правил и му липсвало усещането.

Очевидци на случката разказаха, че Бойко управлявал умело малък специализиран автомобил  с ремарке, вместо голямата червена кола, като въртял осмици по пистата на летището. През това време човек от охраната стоял в ремаркето и се наслаждавал на ефекта от инерцията.

Ето така се забавлява министър-председателят, когато го налегне носталгията и му писне не само от политическия живот, международните кризи, но дори от това да го возят.

Веднъж на папата му писнало да го возят и помолил шофьора да си сменят местата. Седнал зад волана Светият отец и го завладяла свободата. Стъпил здраво на педала за газта и превишил разрешената скорост на магистралата.

Не щеш ли го настигнал полицай и спрял папамобила. Униформеният се втрещил, когато видял зад сваленото стъкло Главата на Римокатолическата църква. Дръпнал се настрани и се обадил на министъра си.

„Шефе, спрях един за превишена скорост, обаче не знам какво да го правя“, докладвал карабинерът. „Защо кой е, да не е някоя важна клечка“, попитал министърът. „Не знам кой е и не смея да си помисля дори, ама папата му е шофьор!“

Илюстрациите са от стоп кадри във Facebook страницата на премиера.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина