АктуалноВластГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Общината дава управлението на МБАЛ „Св. Мина” на БСП

Действащият член на социалистическата партия проф. Петър Петров е предложен от Илия Кирчев за временно изпълняващ длъжността управител на общинската болница

Действащ член на БСП ще поеме тежко закъсалата бивша Първа градска болница, ако утре местният парламент подкрепи предложението на зам.-кмета Илия Кирчев за временно изпълняващ длъжността управител на здравното заведение. Това се случва малко след като социалистите вкараха свои контрольори в общински болници с решение на Здравко Димитров, а Йордан Иванов от Демократична България заключи, че БСП вече са в управлението на Пловдив.

За сесията утре като извънредна точка е входирано предложението на вицето на градоначалника проф. Петър Петров да застане зад кормилото на МБАЛ „Св. Мина”. Според наши източници, 42-годишният професор е приближен до Георги Гергов.

Припомняме, че днес групата на БСП в Общинския съвет разкритикува остро Бюджет 2020, като един от акцентите бе именно политиката в сферата на общинското здравеопазване. Социалистите смятат, че то не е приоритет за администрацията на Здравко Димитров. Очевидно обаче влиза в приоритетите на Столетницата.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

3 коментари

  1. Ами, като няма други желаещи?! Няма значение политическата принадлежност при лекарите – важното е да поведе болницата човекът. Щом като е толкова млад и е професор – значи има качества. Дано да е за добро!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина