АктуалноГрадътИзпод тепетоКултураМненияНовиниПод ножа

Обновеното пространство пред Съдебна палата все пак стана паркинг

Въпреки желанието на адвокати, мястото отново бе превзето от автомобили след ремонта

Пространството пред Съдебна палата – улицата с официално име „Йоаким Груев“ – отново се запълни с автомобили. Мястото бе ремонтирано в последните седмици, като изцяло компрометираната настилка бе подменена с нова от типичните за целия град бетонни мити павета.

Малко след ремонта адвокат Стефан Левашки, подкрепен и от други свои колеги, изрази надеждата и желание мястото да остане пешеходно. Вместо автомобилите, които преди това бяха превзели пространството, там да се постави озеленяване, пейки и изобщо – достъпна за преминаване среда.

Веднага след приключване на ремонтните дейности обаче, улицата отново бе превзета от коли. Официално това е улица, макар и да бъде забранена за вход с поставен нужния знак откъм бул. „Шести септември“. Достъп до там би трябвало да имат само притежателите на карта за служебен достъп.

Желанието на адвокатите все пак е пространството да се превърне в пешеходно и достъпната среда за всички да надделее над малцината избрани, за които е по-важен достъпът точно до входа на работното им място. Според някои пък самата настилка не е подходяща за автомобилно движение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина