АктуалноБългарияГрадътНовиниПод лупа

Намери се директор на транспорта в Пловдив

След близо половин година търсене бивш шеф на Дирекцията за борба с градушките оглави общинското предприятие

Предишният – Борислав Кръстев бе назначен да управлява Водния проект

Таня Грозданова

След близо половин година без човек на поста директор на Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив от 11 февруари мястото е заето от инж. Пламен Вълков, съобщиха от Общината. Той е назначен със заповед на кмета Иван Тотев, но не става ясно защо месец по-късно информацията се оповестява.

Припомняме, че през октомври миналата година градоначалникът обяви пред медиите, апелирайки за популяризация , как от три месеца администрацията безуспешно търси директор на ОКТ.  „Имаме свободна позиция там, ако има специалисти, които могат да бъдат полезни на това работно място могат да подадат документи. Заплатата е 1500 лева. Директорите на общински предприятия получават по-голяма заплата от мен,“ поясни тогава Тотев.

Инж. Пламен Вълков е оглавявал Регионалната дирекцията „Борба с градушките“ – Пловдив от 2010 г. До 2016 г. Преди да бъде назначен като директор ОП „Организация и контрол на транспорта“ той беше началник на отдел „Улично осветление и празнично осветление“ в общинското предприятие. Завършил е Техническия университет в Габрово, магистър със специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане“. Работил е по специалността си в държавни и частни фирми. 54-годишен, семеен, с едно дете.

Досегашният директор на ОКТ Борислав Кръстев е назначен да управлява изцяло проекта за Водния цикъл на Пловдив през август миналата година. Няколко месеца той беше временно изпълняващ длъжността, като работеше и за ОП-то и за Водния проект.

Инж. Кръстев ръководеше проекта за изграждане на велоалейната мрежа на Пловдив, който бе част от Големия транспортен в първия мандат на това управление. След приключването му бе прехвърлен на служба в ОКТ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина