АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовини

Кметът: Много е лесно да управляваш след Славчо Атанасов, но е много трудно да управляваш след Иван Тотев

Подготвяме се изключително сериозно в Пловдив. Аз ще ръководя структурите в предстоящата кампания, заяви градският лидер на ГЕРБ

Решението на кмета Иван Тотев да не се кандидатира за трети мандат не е продиктуването от липса на политическа подкрепа. Това заяви самият той след журналистически въпрос при официалното обявяване на решението си днес.

„ Искам да сменя малко амплоато. Това е причината. Нямайте абсолютно никакви съмнения в това нещо. Имайте предвид, че аз не мога да кажа, че съм един от най-политически подкрепяните през всички тези години кметове, за да ме уплаши нещо такова. Историята го показва. Видяхте изборите как протекоха през 2015г. Това са неща, които по никакъв начин не биха могли да бъдат причина за решението ми. По-скоро е това, че за да си на този пост трябва да бъдеш на сто процента зареден с енергия. Аз в момента виждам много хора, които искат да станат кметове на Пловдив, познавам ги всичките. Искам да им кажа, че не е толкова просто да бъдеш кмет на Пловдив. За голямо съжаление много от тях не знаят какво е да си кмет на Пловдив, коя е другата, обратната страна на това да си кмет на Пловдив, онова, което не се вижда и не го пише по медиите. Тези отговорности и емоции, които са невидими, не всеки от тези кандидати може да ги понесе през тези четири години, повярвайте ми”, заяви Иван Тотев.

Като местен лидер на ГЕРБ и кмет в края на втория си, последен мандат, той обяви, че си има фаворити за свой наследник вътре в партията, но няма да ги посочи на този етап.

„Аз все пак имам някакъв поглед върху всички хора, които имат възможност да станат кметове. Защото едно е да искаш да станеш, друго е да имаш възможност да станеш. Имам поглед върху всеки един от потенциалните кандидати за кметове, имам хора, които смятам, че могат да се справят по-добре от другите, и със сигурност в един разговор с председателя на партията ще му споделя. Но в момента сме в началото на нашите номинационни събрания и това, което съм помолил районните организации е да има по-широк избор, да има повече номинирани, да не се капсулират в рамките на един или два избора. Включително за съветници и районни кметове да имаме много голяма ширина, тъй като ние трябва да направим един много хубав подбор на кадри. Много е отговорно вече да управляваш Пловдив. Ако имаш мандат след Славчо Атанасов, то това е лесен мандат- и малко да се направи, то веднага се вижда. Много е лесно да управляваш след Славчо Атанасов, но е много трудно да управляваш след Иван Тотев. Много сериозно трябва да се анализира кой ще бъде кандидатът, кой ще бъде екипът. Имаме виждане по този въпрос и се надявам, че ще направим едно предложение на пловдивчани, което да е добро и да получи техния вот. Това че някой може включително с лакти да се бута към номинацията, но това, че си номиниран не означава, че си кмет. Пак казвам, едно е да управляваш след слаб кмет, друго е да управляваш след Иван Тотев”, каза градоначалникът и местен лидер на ГЕРБ.

Той подчерта, че ще участва организационно в изборите и ще подкрепя кандидата за кмет, ако той, разбира се, желае. Заяви още, че ще гласува „За” всички номинирани, за да не се разбере от вота му дали подкрепя даден кандидат или не.

„ Абсурдно е да вляза в разговор с конкретни имена преди номинационните събрания, тъй като по този начин ще дам тон. Партията трябва да направи един много хубав анализ на какво трябва да отговаря фигурата, която ще застане на челото на тази мога да кажа най-важна община. Пловдив е изключително важен град не само с това, което се случи. Ние показахме, че когато има човек, около който да се направи екип, който от своя страна да привлече допълнително общественици и експерти, то е възможно тези хора да променят града си. Ние реално това направихме в Пловдив. Въпреки че постоянно с някой се джафкаме, спорим, успях така да направя, че да види всеки един къде може да се включи в развитието на града. Ето например в момента работим супер активно с арх. Шаламанов, който ми е един от най-големите критици през тези осем години. Сега работим заедно за Небет тепе. Седнахме на една маса с него, сложихме на нея проектът за Небет тепе, а сега ще го пратим с екип от „Градини и паркове” в Италия. Така че аз мога да намеря общ език с моя най-голям критик. Мога да седна на една маса с него. Това, което успяхме да направим в Пловдив, е че хората, въпреки че един друг не се харесват, работят заедно за града. Всеки, когато работи за себе си, работи за града. Ето, вижте чувствата между Веси Сариева и мен, но реално втората изложба в Детмаг ще бъде на Веси. Успях да направя така, че моите лични отношения да са на втори план, важен е градът. Това трябва да прави и кметът след мен. Но задачата не е толкова проста и мисля, че изборът не се свежда до две имена”, допълни по темата Иван Тотев.

Той каза още, че местните структури на ГЕРБ се подготвят много сериозно за предстоящите избори.

„Работим по много правилния подбор на хората.  Това е много важно. Затова издърпахме събранията максимално рано, за да имаме повече време след това за дебати, за наблюдаване на хората, за правилния избор. Подготвяме се изключително сериозно в Пловдив. Аз ще ръководя структурите в предстоящата кампания. Имаме самочувствие да кажем, че имаме най-добрите управленски мандати в новата история на Пловдив, след промените. Смятам, че това са най-добрите години за Пловдив от последните 30 години. Ние променихме живота на хората. Направихме така, че много хора от България да решат да продължат живота си в Пловдив, направили са осъзнато решение да дойдат да живеят в Пловдив и да си родят детето тук. Което само по себе си е една голяма оценка. Така че от тук нататък ние основно трябва да си говорим с пловдивчани. Нашият фокус е към пловдивчани. Нито един от кандидатите от другите партии, които се спрягат в момента, не може да има самочувствието, че може да се справи и да даде повече на града от нас. Голяма част от тези бъдещи кандидати са изключително стари физиономии. Не може да бъдеш шест пъти кандидат за кмет и на седмия път да ти повярват хората. Визирам Славчо Атанасов. Няма как това да се случи. Не можеш да бъдеш Каназирева, която е неопределена всичките тези години, ту с едните, ту с другите, политиката я разглежда на маса- трапезна политика, със всеки да седна да се разбера. Или един Николай Радев, с цялото ми уважение, но той е толкова стар кадър в местното самоуправление вече. Така че не се притесняваме от кандидатите на другите партии.Нямаме някой противник, който да ни притеснява с експертиза и качества. Важното е ние да се представим добре пред пловдивчани и да поискаме тяхното доверие. Няма по-подготвени от нас, а и ние влизаме с екип. Като ще се опитваме да отваряме на само партията, а и всички структури в общината. И това го правим. Голяма част от служителите в общината са дошли от Старт в кариерата. Това няма нищо общо с партийните назначения, за които ни критикуваха, но ако влезете в детайлите ще видите, че голяма част от екипа в общината няма нищо общо с ГЕРБ”, каза още в дългото си изказване пред медиите днес Иван Тотев.

В заключение той подчерта, че трябва да има приемственост и той ще работи за нея.

„Защото съм задължен за това, което направих за тези осем години. Не мога с цялото си същество и съзнание да си представя, че това може да бъде похабено с един грешен избор за кмет. Това няма как да се случи. Аз, в личен план, след 12 години имам нужда от почивка. Дали ще бъде година или две, ще реша. Но никога няма да спра да работя за Пловдив под каквато и да е било форма, така че всичко е възможно занапред”, заключи кметът в края на втория си, последен мандат.

 

 

 

 

 

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

20 коментари

  1. Атанасов,Тотев,…да си гледа работата и да си изпълнява съвестно задължениятя.Това се иска от всеки държавен служител,а и от нас всички разбира се…

  2. Какво направи бе смешник? Ако не беше Борисов да ти изсипе милионите от които после правиш отчисления в партийната каса. И децата го знаят това.Сега след теб ще изберат друг послушко и играта продължава! За това и Славчо,пък който и друг не кмет на ГЕРБ не можаха да финансират някакви големи проекти.Няма кмет на ГЕРБ ,няма мангизи и комисионни,всеки го знае.

  3. Към ПЛОВДИВЧАНИН. Има сарказъм в думите ти, усеща се, но това което ти не усещаш е широката мисъл на Тотев. С целия негативизъм, който се стовари върху него той успя да управлява европейски, модерно, мащабно.

  4. Славчо е въздух под налягане. Човек без визия, без стратегия за развитие. Той е ограничен и тесногърд. Не искам той да е кмет на нашия град!

  5. Булевардите, които направи Славчо нямат една дупка, а Тотевите вече са за ремонт. Не ми се мисли след 10 години, как ще трябва да се ремонтира всичко, което си направил. Само пудрене направи в града – няма един разширен булевард.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина