АктуалноГрадътЖивотЗабавление

Какво да правим в Пловдив (29.11 – 05.12)

Театър, кино и музика в Пловдив тази седмица

29 ноември

Официално откриване Златен Ритон

Започва 24-ото издание на фестивала на българското документално и анимационно кино „Златен Ритон“ 2019.

Фестивалът ще бъде открит със специална прожекция посветена на 100 години от подписването на Ньойския договор и документалния филм „Сага за попилените възможности“

В памет на големия Стефан Данаилов ще има специална прожекция на филма “В главната роля: Стефан Данаилов”, 24 мин, сценарист и режисьор Коста Биков.

Lucky Дом на киното
18 часа

Goraswing @Контрабас

В историята на джаза, саксофонното трио има специално място. Един от най-трудните за интерпретиране и възприемане формати, то дава изключителна свобода и пространство за интерпретация на участниците в него.

В Goraswing, Димитър Льолев, Васил Хаджигрудев и Стефан Горанов представят своето разбиране за комбинацията от свобода и отговорност, произтичаща от същността на саксофонното джаз трио, изпълнявайки нови авторски композиции и много стари мелодии превърнали се в основа на съвременната американска музика.

Към триото този път ще се присъедини Мирослав Турийски, внасяйки нова гледна точка към композициите на Стефан и фолклорът на черна Америка.

Контрабас
21 часа

Koka Mass Jazz and The Kitchen Brothers @Bee Bop Café

Този петък ще имаме възможността да се насладим на музиката на Koka Mass Jazz. Зад името стои един от най-успешните български музиканти – Константин Кацарски, чиито тракове са в плейлистите и чартовете на много радиостанции по цял свят, като BBC Radio 1, KCWR, Amazing Radio, IBIZA SONICA RADIO и много други.

Акцентът в петъчната вечер ще бъде върху втория албум – ELEPHUNKY TRIP, чиято премиера бе на 14 септември 2018 гoдина (под шапката на европейския лейбъл Time Warp Music) и още първата седмица след излизането си достигна I-во място в класацията за най-добри продажби, в най-голямата европейска музикална платформа Juno Download (стил фънк), с 2240 даунлоуда.

Bee Bop Café
21 часа
Вход: 10 лв.

30 ноември

Mila Robert в Пловдив

Мила Роберт в компанията на Jazzdork(Явор Карагитлиев) прави сатиричен поп, чалга пънк или просто шоу. Jawpains(Жоро Пеев) се грижи за визуалната част и изпипва всеки детайл. Държим на това хората по света и у нас да чувстват любов.

Scena On Air
20 часа
Вход: 10 лв.

Lock Stock & Two Smoking Cunts

Lock stock & two smoking cunts („Два пуфтящи кретена“) е историята на две нетолерантни към бозавата музика момчета от гетото на Европа, които не просто скъсяват животите си постоянно, но го правят качествено и в добра компания.

R.A.D.I.D.A.S. & The Great Value се обединяват в съглашение срещу порока на скуката, трезвеността, мелодия на годината, кофти баровете и „пълноценните“ недели, лишени от главоболие и посещения в аптеки.

Bee Bop Café
21:30 часа

ATILA на живо

Атила е един от основните хип-хоп философи в българския ъндърграунд през последните 15 години. Неговите текстове, които са подходящи за всеки един час от българското денонощие, са мехлем, който бива най-добре нанасян на живо.

Пост култура
22 часа
Вход: 7 лв.

Last Hope new album promo + Delate & Redound

Софийските хардкор легенди Last Hope ще представят новия си албум Peacemaker. Заедно с тях клубът ще бъде разтресен от Delate и REDOUND, така че забавата е гарантирана на 100%. Слагайте старите кецове и се гответе за танци.

Бар „Фабрик“
19:30 часа
Вход: 10 лв.

Julieta Intergalactica

Julieta Intergalactica е артистичното алтер его на талантливия художник, илюстратор и меломан Ясен Згуровски, за който кичът прави света интересен и разнообразен, а спокойствието и щастието са в реда на нещата. Музикалната селекция ще бъде пъстра и еклектична – от ретро електро, поп кич и музика за пърформанси до дарк диско, итало, ню романтик и синтпоп!

Клуб „Фарго“
21 часа

1 декември

Rhythm RACCOONS Birthday Blowout

Вече цяла година обществото на Rhythm RACCOONS танцува суинг! Тази неделя ще отпразнуваме всички хубави моменти, нови приятелства и зареждащи танци които ни събираха през това време.

Танците ще се вихрят под звуците на вдъхновяващ суинг джаз, подбран от DJ Богдан Ковачев. Най-новите ученици на Rhythm RACCOONS ще изпълнят своята първа суинг хореография. Ще има игри, веселба и изненади. И всичката тази емоция ще остане запаметена в историята през обектива на Denna Bosh Photography.

Bee Bop Café
21 часа
Вход: 5 лв.

3 декември

Петър Чухов в Литературен салон Spirt and Spirit

Жанет 45 представя Петър Чухов в Литературен салон Spirt and Spirit с последната му книга „Достатъчно дълго“. Модератор на събитито ще бъде Ина Иванова.

Петното на Роршах
19 часа

Одисей и циклопите дъблински

„Одисей и циклопите дъблински“ е сценична актьорска акция по пасажи от „Епизод 12 – Циклопите” на романа „Одисей“.

В романа „Одисей“ на Джеймс Джойс, странстващият герой се казва Леополд Блум – рекламен агент на средна възраст, който преживява своята Одисея в Дъблин в един единствен ден – 16 юни 1904. През целия ден той не се прибира в дома си, тъй като по всяка вероятност съпругата му има среща с неин ухажор там.

Около пет часа следобед г-н Блум попада в „леговището на циклопа“ – кръчмата на Барни Кърнан, където героично и смело бива измъкнат от опасен животозастрашаващ сблъсък с титаничния ирландски шампион по тласкане на гюле, известен като Гражданина. Така поне твърди анонимният очевидец, през чиито поглед е разказа на историята. Забележителен епос за непоклатими вътрешни убеждения и непреодолими различия, разпалени от завидно количество ирландско вино (жаргонно название от това време на марка бира).

Bee Bop Café
19:30 часа
Вход: 10 лв.

4 декември

Представяне на „Струни” от Радко Пенев

Радко Пенев, авторът на хитовите „Ритуалът” и „Грехът на Лилит”, излиза от познатите жанрови рамки и създава болезнена притча за раните, които травмите от детството могат да оставят.
Специално за пловдивските читатели морският офицер със звание капитан втори ранг ще разкаже малко повече за „Струни”– романът, който повдига неудобната тема за сексуалното насилие и раните, които никога не зарастват. И напомня – жестокостта поражда още жестокост. И само собствените избори могат да променят пътя ни и да спасят човешкото в душата ни.

Кафе-книжарница „Сиела“
18:30 часа

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина