АктуалноГрадътНовини

Започна строителството на нов общински плувен комплекс в Пловдив

С водосвет и символична първа копка днес бе дадено началото на строителството на нов общински плувен комплекс до басейн „Младост“ в Пловдив.

Базата ще се ползване не само от възпитаниците на Спортното училище, а и от всички деца на града. Проектът на съоръжението е на арх. Тодор Абаджиев и по думите му, ще е може би единствено по рода си в България. Предвижда се да бъде запазен и ремонтиран сега съществуващият 25-метровият басейн и да се направи нов 50-метров. Между двата басейна ще има топла връзка и център за рехабилитация. Съоръжението ще разполага със собствена пречиствателна станция, трибуни със седящи места за 1000 зрители и съблекални за плувците.

Проектът е на стойност малко над 12 млн. и 800 хил. лв. Изпълнител е „ГБС – Пловдив“ АД, а инвеститорски и авторски контрол ще се изпълнява от „Пловдивинвест“ АД. В бюджета за тази година има 500 000 лева по проекта. Останалото финансиране ще се осигури в следващия мандат с решения на Общинския съвет. Срокът за изпълнение е 730 дни.

В церемонията се включиха кметът на града Иван Тотев, настоящите районни кметове на „Централен“ и „Западен“ и кандидати за втори мандат Георги Стаменов и Димитър Колев, издигнати от ПП ГЕРБ, и други.

„Беше важно да започнем този проект, защото на мен ми тежеше, като последното обещание, което съм дал. Присъствието тук на кандидат кметове, даже и от различни партии е гаранция, че той ще бъде изпълнен в следващия мандат. Процедурата за него бе много тежка и дълга. 6 години го подготвяхме,“ коментира емоционално градоначалникът Иван Тотев.

Той разказа, че арх. Абаджиев е съгласувал постоянно проекта със спортните клубове, за да отговаря на всички техни съвременни изисквания, да бъде най-рационален и едновременно модерен и енергоспестяващ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. А защо кметове в отпуск заради кампания откриват общински обекти? Кой позволява ПР на гърба на данъкоплатеца? Аз бях позорно изгонена от ГЕРБ, но знам всичките ви лъжи и манипулации, и ще ви разкрия! Всички сте за затвора и ще работя да ви видя там!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина