АктуалноГрадътКриминалеНовини

Жената, жертва на домашно насилие, обвинена в убийството на мъжа си, застана пред съда

47-годишната Мариана Пейкова е направила пълни самопризнания

Мъжът и жената пили чист спирт в нощта на инцидента

Задържаната за убийството на мъжа си 47-годишна Мариана Пейкова застана пред съда днес. Прокуратурата поиска тя да остане за постоянно в ареста. Жената е обвинена в убийството на мъжа, с когото е живяла на семейни начала 56-годишен Йордан Иванов, който системно я е тормозил.

При един от скандалите преди дни тя го наръгала смъртоносно с кухненски нож, според нейните самопризнания. Тя е споделила за скандалите и случая с убийството. Въпреки че първоначално е опитала да прикрие следите си, тя е признала всичко.

Днес тя бе докарана в съда под охрана. Решението на съда е тя да остане за постоянно в ареста. Според споделеното в съда, в нощта на инцидента – 24 юни – и двамата са употребили алкохол, консумирайки чист спирт от аптеката. Според прокуратурата, жената имала и други прояви на агресия.

Защитата на подсъдимата уточни, че жената е действала при самозащита. Мъжът ѝ я нападнал с удари в главата.

В процеса на делото стана ясно, че често тя е инициирала скандалите с мъжа си. И двамата често консумирали алкохол. В нощта на инцидента мъжът не издъхнал веднага, като единствено се оплаквал от болка в корема. По-късно след силна кръвозагуба той починал.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина