АктуалноБългарияГрадътЕвалаНовини

Добрата новина: Асфалтират булевард в Пловдив през нощта

Жителите на район „Южен“ ще са първите, които ще имат щастието да ремонтират улиците им в тъмната част на денонощието

Най-после във втория по-големина град в България ще се случи нещо революционно за родната действителност. Добрата новина е, че асфалтират булевард в Пловдив през нощта! Жителите на район „Южен“ ще са първите, които ще имат щастието да ремонтират улиците им в тъмната част на денонощието.

Хубавата вест едва се забелязва в съобщение за временна организация на движението от ОП „ОКТ“. Тривиално прессъобщение със заглавие „Поетапно затварят две кръстовища на бул. „Никола Вапцаров“, шофьорите да внимават“, пристигнало в пощенските кутии на пловдивските медии в ранния следобед на петък 13-ти се оказа носител на сензационната новина. Ето пълният му текст:

„В периода от 16-и (понеделник) до 18 декември (сряда) в часовете от 22:30 до 06:00 часа поетапно ще се спира движението на кръстовищата на бул. „Никола Вапцаров“ с бул. „Македония“ и ул. „Димитър Талев“. Причината са ремонтни дейности  по подмяна на асфалтовата настилка.

От ОП „Организация и контрол на транспорта“ призовават водачите на моторни превозни средства да спазват временната организация на движение. Шофьорите на автобусите по линии № 1, 17, 24, 27, 36 и 116, преминаващи  по този участък от булеварда след 22:30 часа са предупредени да карат бавно и внимателно.“

Откривайки, че ще се работи от в часовете от 22:30 до 06:00 часа, репортер на Под тепето потърси повече информация.

„С фирмата-изпълнител „Пътинженеринг“ проучихме възможността да се работи след 22 часа, за да не се пречи на трафика,“ коментира пред Под тепето кметът на „Южен“ Костадин Язов.

Прогнозата за идната седмица е за хубаво време и положителни температури, а изпълнителите са съгласували строителните дейности с администрацията и пътна полиция.

Потърсихме и изпълнителния директор на  Пътинженеринг Недялко Бекиров за коментар, но от кабинета му не ни върнаха обаждане до края на работния ден в петък. Може би са решили скромно да замълчат.

Два часа след проявеното от наш репортер любопитсво и 30 минути след публикуването на този материал, от Община Пловдив дойде ново пресъобщение, в което се казва(цитирам): „За първи път в Пловдив ще се извърши пътен ремонт през нощта. Това става по настояване на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Идеята му е да се прилагат високи стандарти на работа, както е в развитите западноевропейски държави.“

И още: „Имаме големи цели не само да подобрим уличната инфраструктура, но и  да променим методите и качеството на работа. Решени сме да действаме като в най-напредналите страни, съобразявайки се основно със спокойствието на гражданите гражданите и облекчаването на трафика“, коментира кметът Здравко Димитров.

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

4 коментари

  1. Пак ще го напиша!!! За да се случат нещата на сто про и да е качествена асвалтобетонната надтилка Температура на основата върху която се полага сместа требе да минимум 18-20 градуса… Всичко друго е бла Бла, усвояване на кинти и евтин скъп PR!!! И в крайна сметка е на наш гръб. На тези, които живеем в Пловдив!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина