АктуалноГрадътКултура

Детските хорове на Пловдив огласиха Римския стадион

110 гласа пяха ЗАЕДНО „Светът има нужда от нашата песен“

Дъждът не изгони публиката, нито туристите, които се тълпяха на нивото на съвременния площад  

Гранд дамите на хоровото изкуство в Пловдив – диригентите: Златина Делирадева, Милка Толедова, Яна Делирадева, Николета Енева и пианистките: Юлия Петрова, Злателина Коларова, Соня Запрянова, сътвориха чудо под дъжда на Римския стадион снощи.

Възпитаниците им от двата хора на НУМТИ “Добрин Петков” (диригент Николета Енева), хор “Детска китка” (диригент Яна Делирадева и Хор на пловдивските момчета с диригент Милка Толедова вплетоха ангелските си гласове и души в едно.

Талантливите деца на Пловдив показаха висш пилотаж в хоровото майсторство и в играта на котка и мишка с метеорологичната обстановка под тепетата. Те направиха, превърналия се в традиция през годините и толкова обичан Голям детски концерт от програмата на Международния фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща”, незабравим за седми пореден път в Деня на детето.

След самостоятелното представяне на хоровете, те се обединиха и в последната част на концерта  110 гласа пяха ЗАЕДНО „Светът има нужда от нашата песен“ под дъжда. Видео от изпълнението може да видите ТУК.

Капките не изгониха публиката, нито туристите, които се тълпяха на нивото на съвременния площад.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина