АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Георги Гергов дарява парите за изграждането на лаборатория за COVID-19 в Пловдив

300 000 лева е стойността на проекта

Бизнесменът е дарил и 1000 комплекта защитни облекла и шлемове за Инфекциозна клиника на стойност 30 хиляди лева

300-тата хиляди лева, които са необходими според първоначалните разчети за изграждането на лаборатория за тестване на коронавирус в Пловдив, са осигурени от Георги Гергов. Това съобщи градоначалникът Здравко Димитров. Бизнесменът Георги Гергов влезе по време на брифинга на Общинския кризисен щаб в Заседателната зала на Община Пловдив по покана на кмета.

Той бе придружен от административния директор на УМБАЛ „Свети Георги“ доц. Момчил Мавров.

„Изключително сме благодарни за бързата и адекватна реакция на г-н Гергов. Благодарение на това дарение, Пловдив ще може да има една модерна лаборатория“, каза доц. Мавров.

Той припомни, че тя ще бъде чисто нова на територията на Инфекциозна клиника в УМБАЛ „Св.Георги“, а в сумата от 300 000 лева се включва строителството с всички необходими инсталации, настилки, покрития и т.н.

По думите му Георги Гергов е направил дарение на 1000 комплекта защитни облекла и шлемове за нашите медици на обща стойност 30 хиляди лева. „Нека да бъде показателен пример за всички“, заключи адм. – директор на най-голямата болница у нас.

Самият Георги Гергов добави, че Панаира е готов да направи сепариране в Колодрума за полева болница и отделно е приготвил две палати със санитарни зони, които да бъдат ползвани при нужда.

„Това няма да се размине, ако не се организираме като българи, като граждани на Пловдив, областта и държавата, ще си берем плодовете. От нас зависи дали ще имаме големи или малки щети. Призовавам бизнеса и хората да бъдем адекватни на обстановката“, каза Георги Гергов.

Кметът Здравко Димитров прочете списъка на дарителите до момента и каза, ще го прави всеки ден.

Това са фирмите: Бултекс, Керамик груп, Роза импекс , КЦМ, Нестле и САРС 12.

Накрая той добави, че в телефонен разговор премиерът Бойко Борисов изразил лична благодарност към Георги Гергов за жеста. И също така благодарил за дарението на защитни облекла и маски, направено от пловдивския бизнесмен и към националния щаб.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. А колко пари окраде при маминия и чомака. Доколкото го знам срещу това дарение ще иска майка си и баща си от зикича. И ония ще му го даде , че са първи дружки от години.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина