АктуалноГласовеМненияНовини

Цветан Цветанов напуска парламента, но запазва партийните си постове

Остава зам.-председател на ГЕРБ и шеф на предизборния щаб

Пловдивските структури на партията отказаха да коментират случилото се, но заявиха, че не са притеснени

Цветан Цветанов напуска парламента, но запазва позициите си в ГЕРБ. Това се реши при разговора му с премиера и лидер на управляващата партия Бойко Борисов веднага, след като зам.-председателят на ГЕРБ кацна от САЩ в окото на бурята със скандала за покупка на апартаменти под пазарните цени. След срещата с министър-председателя той застана пред медиите, за да отговори на въпросите относно политическото си бъдеще.

Цветанов остава втори човек в партията и шеф на предизборния щаб. Той увери, че това по никакъв начин няма да се отрази на силата и единството на управляващата партия, и изрично подчерта, че е нереално да се говори за война в ГЕРБ, както пишело в медиите. „Винаги съм се ръководил от семейните ценности и знам, че в едно семейство, ако има проблем, страдат децата. Винаги съм изповядвал това да бъдем екип и че когато взимаш правилното решение, правиш мостове, а когато действаш прибързано, правиш дупки, езера“.

„С Борисов винаги сме се ръководили от закона и сме си имали доверие”, заяви в началото на изявлението си той.

Случващото се в София бе основна тема на разговори в бившия Новотел, където преди малко приключи дискусия на тема „Регионално развитие“ с участието на много хора от структурите на ГЕРБ под тепетата. Кметът Иван Тотев отказа да коментира решението Цветанов да парламента, но заяви, че всичко е наред.

В материала е използван част от текста на Дневник по темата

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина