АктуалноГласовеКултураМненияНовини

Филмите, които не трябва да пропускаме през 2019

2018 година определено не разочарова киноманите. На големия екран се появиха някои доста силни заглавия, Рами Малек ни очарова в ролята на Фреди Меркюри, а Джейсън Момоа направи един от най-подценяваните супергерои готин. Новата година означава нова доза филми и просто нямаме търпение за това, което 2019 ще ни предложи.

Ето селекцията с предстоящите, които не знаем как ще дочакаме.

Serenity

Главните роли в този трилър изпълняват Матю Макхонъки и Ан Хатауей. Действието се развива на отдалечен остров, където не всичко е такова, каквото изглежда. Героят на Макхонъки е капитан на рибарски кораб, чиято бивша съпруга се появява с необичайна молба за помощ – да нахрани акулите с настоящия ѝ съпруг. Може би най-важното е, че морската обстановка е основателна причина фланелката на Макхонъки постоянно да е мокра. Ахой, капитане!

What Men Want

Тараджи Хенсън чете мислите на мъжете и използва тази способност за своя облага. Това звучи като перфектния филм и често казано се питаме дали може да заменим Мел Гибсън с Хенсън в повече филми. Би била невероятна в „Смело сърце“. Героинята на Хенсън е спортен агент, който се опитва да успее в предимно „мъжка“ професия, когато внезапно започва да чува какво си мислят мъжете около нея. Тина Гордън Чизъм адаптира историята на Нанси Майърс, така че се надяваме на наистина добра история за това какво е да успееш в сфера, която често е доминирана от посредствени мъже.

Captain Marvel

Марвел най-накрая, най-накрая!, ни дава филм, в който главната героиня е жена. Носителката на „Оскар“ Бри Ларсън ще се превъплъти в Карол Денвърс, бивш пилот от военновъздушните сили на САЩ. Действието във филма се развива през 1995 и ще проследи историята на Денвърс. Зад режисурата и сценария също стои жена, така че се надяваме на многопластова супергероиня. В „Капитан Марвел“ ще участват още Самюъл Л. Джаксън, Джема Чан, Анет Бенинг и Джуд Лоу.

Us

Режисьор е Джордан Пийл („Бягай“), а актьорският състав включва Лупита Нионго, Уинстън Дюк и Елизабет Мос. Нионго и Дюк са родители, които водят децата си в къща на плажа, очаквайки да се забавляват с приятели, но спокойствието им е нарушено от появата на неканени посетители. Пийл се е доказал като майстор на социалния хорър, така че може да очаквате този филм да предизвика дискусии за расата, освен да ви се изправят косите от страх.

Къде си, Бернадет

Филмът е адаптация на популярната книга на Мария Семпъл за архитект, страдащ от агрофобия, който внезапно изчезва. Нейната 15-годишна дъщеря прави всичко по силите си, за да я намери, в резултат на което открива парченца от мистериозното ѝ минало. Режисьор е Ричард Линклейтър, а актьорският състав включва Кейт Бланшет, Ема Нелсън, Били Крудъп, Кристен Уиг, Джуди Гриър и Троян Беласарио.

Цар лъв

Видяхте ли вече тийзъра? Тогава знаете, че актьорският състав е върхът. Последният римейк на Дисни излиза 25 години след дебюта на класическата анимация за радост на децата на деветдесетте. Джеймс Ърл Джоунс се завръща като Муфаса, Доналд Глоувър е Симба, а Бионсе е Нала.

Имението Даунтън

Ако сърцето ви е останало в Йоркшир, когато „Имението Даунтън“ спря да излъчва епизоди през 2015, тази година ще имате възможност да се върнете. Създателят на сериала Джулиан Фелоус пише сценария на продължението, а почти целия оригинален актьорски състав се завръща във филма. За последно видяхме семейство Кроули през 1925 година, само 3 години преди правителството на Великобритания да даде общо избирателно право на жени над 21 години, а това изглежда като добър момент за кино продължението.

Щиглецът

Литературната сензация на Дона Тарт ще се пренесе на големия екран със звезди като Никол Кидман, Сара Полсън и Ансел Елгорт. Историята разказва за момче, чиято майка умира в терористична атака в Музея на изкуството „Метрополитън“, а той е приет от богато манхатанско семейство. Книгата на Тарт печели „Пулицър“ а кино адаптацията ще излезе през октомври, така че имате време да я прелистите.

Малки жени

Грета Гъруиг се връща на режисьорския стол с адаптация на любимите ни „Малки жени“ на Луиза Мей Алкот. Звездният състав включва Ема Уотсън, Сърша Ронан, Лора Дърн и Мерил Стрийп. Ще трябва да почакаме цяла година докато ги видим на големия екран, но това не пречи още от сега да започнем да си мечтаем за Коледа със сестрите Марч.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина