АктуалноГрадътИзпод тепетоМнения

Стартират концесионните процедури за стадион Локомотив

Общината е готова да даде на клуба и 29 декара в Тракия за тренировъчна база

Концесията вероятно ще е за 30 години

Иво Дернев

Стартираха концесионните процедури за стадион Локомотив и 29-те декара в Тракия, върху които клубът иска да изгради модерна тренировъчна база. Концесионният анализ вече е пратен до 4 министерства, до Министерски съвет и до ДАНС, като се очаква до няколко месеца процесът да приключи с решение на Общински съвет.  Срокът на концесията за стадиона и бъдещата тренировъчна база вероятно ще е 30 години, а годишните такси ще са между 13 и 15 хиляди лева. Според първоначалните сметки, нужната инвестиция за модернизиране на стадион Локомотив е около 15 милиона лева.

След Ботев, в момента полагаме усилия за Локомотив и Спартак. Спартак искат за тренировъчна база бившите игрища Векта, каза днес кметът Иван Тотев.

Той се спря и на темата за стадион Пловдив и бъдещето му. Подчерта, че първо трябва да бъде решен въпроса с лекоатлетическия стадион и дали има нужда от такъв. Събираме всички клубове по лека атлетика и в рамките на месец трябва да се вземе решение. Те трябва да решат дали искат да тренират на стадион Пловдив или на нов лекоатлетически стадион. Смятам, че за пет милиона лева може да модернизираме съществуващия тренировъчен стадион. Да има девет писти, 15 хиляди седящи места и условия да приема десет градски клуба по лека атлетика. Ако идеята за превръщането на стадион Пловдив във футболно съоръжение се отхвърли, за мен ще бъде голяма грешка, тъй като нямаме 100 свободни общински декара за ново съоръжение. А това значи, че Пловдив няма да е част от кандидатурата за световното първенство по футбол през 2030г., подчерта Тотев.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина