Спрете ги! Епизод II

Актуално Новини Под ножа

Масово целуване на икони в Неделя Кръстопоклонна преди Великден (ВИДЕО)

Това видео е заснето по време на пряко включване на БНТ днес от софийския храм „Въздвижение на Светия кръст Господен“. Днес БПЦ отбелязва Неделя Кръстопоклонна преди Великден и ето това се случва в стотици църкви по цялата страна.

Защото те работят. Защото Седмица след обявеното извънредно положение в страната Светият синод все още не е излязъл с официално становище относно мерките, които църквата трябва да предприеме срещу разпространението на коронавируса. Защото много хората бъркат религиозността и здравия разум…

Националният оперативен щаб ще поиска утре среща със Светия Синод, на която ще бъде обсъдено провеждането на масовите събирания в православните храмове.

Припомняме, че тази сутрин Знеполският епископ Арсений отслужи архиерейска света  Литургия в 09:00 часа в митрополитския храм „Св. вмчца Марина”, град Пловдив.

Нещо повече,

Николай Пловдивски „освободи“ вярващите от ходене на църква

Спрете ги!

Споделете ни във:

21 коментара за “Спрете ги! Епизод II

 1. Стига сте плюли Църквата!
  Никой не е задължен да ходи на служби или да влиза въобще в Храма.

 2. Нещастник ,злобата и омразата ще те съсипят! А и ще дойде ден и събитие ,след които ще драпаш да стигнеш до Бога , ще молиш тези ,срещу които плюеш, да се молят за тебе , да измолват Божията милост над теб. Защото именно злобата и омразата изгарят човека отвътре. Не ,че ти го пожелавам. Просто зная – Бог не бива да бъде поругаван ,той винаги намира начин да обърне към себе си и да потърси неговата милост и най – върлия атеист и отрицател.

  1. Статията е за елементарната хигиена, попадио К., и няма нужда да се оливаш с пяна по устата.
   Избърши лигите.
   Вземи си хапчетата.
   Не си мисли, че си най-мъдрата и че ние трева пасем =
   = НЕ СЕ ВЪЗГОРДЯВАЙ =
   А? Такава заповед да си чувала?
   Никой на тая страница не хули Господа, избърши гурелите и си измий ръцете с двойно сапунисване 20 двайсет секунди.
   Мина ли ти?

  2. Ще си позволя да цитирам един от великите ни политици. При този политик България е силна и независима държава. Водеща европейска сила. Това е изсечено по негова заповед.

   “Който и да търси истината, Бог вижда, който и да лъже, Бог вижда. На християните българите направиха много добрини.

   И християните ги забравиха, но Бог вижда.”

   Това е написано по заповед на архонтът Персиян. А ти върви бии глава в иконите.

   1. Смайващ цитат от ПЕРСИЯН:
    “,,,На християните българите направиха много добрини. И християните ги забравиха, но Бог вижда…“
    Хем верующ, наБОЖен, хем ОТДЕЛЕН от църковниците?
    За ЗАПОМНЯНЕ е =браво, брате Българино!
    (пък и хубаво си изглаголил словесността, да!)

 3. Както мутро’полит’ик Герголюб Методиев (МОНАШЕСКО ИМЕ НЯМА тоя, манастир хич не е помирисвал, кариеристът, парашутист на комунистическата Номенклатура! Кара с даденото му от тате-БАРЕТА/БИЯЧ на БКП по рождение! Срам!) така и недостойният му “викарий” подг7зник заради подмамването на верующите към ЗАРАЗА ще се пържат във Геената Огнена щом насъпи ВИДОВДЕН.
  (Не че те ВЯРВАТ в тия неща, де…)

 4. Голяма познавачка на “историята” е милата попадия с NickName “пловдивчанин”, брей!
  Само тя знае как се преодоляват ПАНдемии = СЗО-ряпа да яде!

  1. СЛОВЕСА НА “ПЛОВДИВЧАНИН”, ЧЛЕН-КОРЕСПОНДЕНТ НА “АКАДЕМИЯТА” НА МУТРО’ПОЛИ’ика: “…Ако знаехте историята на Европа щяхте да знаете,че …” бре-бре, разбирачите проповядват, будалите им вярваме, как не!
   Академик на БАНДА

 5. Ако знаехте историята на Европа щяхте да знаете,че всички смъртоносни епидемии не са били спрени с миене на ръцете а с молби към Господ,целуване на икони,литийни шествия.

  1. До БУДАЛА “пловдивчанин” (неизтрезняла Попадия вероятно):
   1.Факт: страховитата експлозия на Заразата в Корея стана в ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА, а не в езическо светилище. Скоростта и заразителността надминаха китайските.
   2.Факт: с железен ред и дисциплина комунистически Китай успя да намали епидемията въпреки закъснелите мерки. За разлика от капиталистическа Корея и християнска Италия.
   3.Папата апелира да не се събират в църквата на служения, а да си стоят по къщите да се молят – за разлика от някои по-космати средновековни мракобеси, КлептоКрати, архонтЦи, архонтКи с техните архонтчета…

   1. А ти сюнет ходжа въри да си ядеш кожичките злобен, завистлив, изкривен, недоразвит нещастник, защото си нещастен, всеки който плюе по Църквата е нещастен, защото не е познал Господ и не върви подир него………Много ти знае устата ама друго освен да плюеш против Митрополит Николай нищо не знаеш…Дори един смислен коментар не може да съставиш..Смешен си мойто момченце/момиченце, ти и всеки един като тебе…Заради тая ви злоба ще плащате скъпо помнете думите ми….

    1. От пяна по устата и слюнки бесновати не става ясно дали имаш НЕЩО ДА КАЖЕШ?
     Изброените ТРИ ФАКТОВЕ не са ли истинни?
     Щом нямаш възражения срещу ИСТИНИТЕ – ОКей, плямпай си на воля, Свободна България!
     Поздрав, от “…злобен, завистлив, изкривен, недоразвит нещастник”.

     1. Цялата истерия на фанатизирани неистрезняВАЩИ ПОПАДИИ уплашени за охолството си (каквото и да ти проповядват =става дума за ПАРИ!) възниква по повод на спокойна, уравновесена публикация В ЗАЩИТА НА ЗДРАВЕТО И ХИГИЕНАТА НА НАСЕЛЕНИЕТО.
      Личностни нападки само рикошират обратно върху нападателя.

  2. Слабоумният червей, който пише тези драсканици, оптимистично наречени “новина/статия” е неспособен да осъзнае този факт. Проблемът с богоборецът е, че фанатичността му към това да унищожи или отплюе всичко (от което реално си няма никакво понятие, освен собствените си умувания и схващания за същността) е еквивалент на тази фанатичност, с която обвинява.

   Има и друго, кликанията и сензацията му слагат хляба на масата. Като гладен циганин на него не му дреме за нравственост, истинност или чистота на професията “журналист”. Уви.

   1. ФАНАТИКът има право да си каже, в 2020 няма кой да го спира.
    Обаче ФАНАТИЦИ религиозници напакостиха на човечеството доста из географиите, та не се знае дали, доколко, и кой ли им се хваща на въдиците, че да върви да гради Халифати, да води Кръстоносци, да се перч и пъчи като безгрешен.
    “Прекален “светец” и Богу не е драг”, попадио!
    Нищо де, кудкудякай си!
    (майни, не ближете икони, нито попове!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.