АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Славчо Атанасов да не дава оценки на ВМРО – Пловдив

Това призова местният лидер Борислав Инчев и добави, че Павел Милушев е поканен като експерт в район „Южен“

„Павел Милушев е поканен в администрацията на „Южен“ на позицията заместник-кмет защото е експерт, познава района и работата в кметството. Той ни се обади и каза, че е получил предложението именно за това. Погледнете другите двама зам.-кметове в района и ще се убедите, че двете фракции в ГЕРБ нямат необходимата експертиза. Познавам хора от ГЕРБ, които преди дни черпеха, че са зам.-кметове в „Южен“, а сега не са там.“ Това коментира лидерът на ВМРО в Пловдив Борислав Инчев, на въпрос на Под тепето, относно назначението на неговия заместник отново в управлението на района, на който Инчев бе кмет през изминалия мандат.

Бившият кмет на Южен напомни, че новата власт сама е казала, как в районната администрация има редица подготвени проекти, които ще продължат да се изпълняват в сегашния мандат. Въпреки че не са водени разговори вътре в организацията на воеводите, Инчев смята, че със сегашната си позиция Павел Милушев ще е гарант за изпълнението на тези проекти, донякъде.

По отношение на разпространеното от Славчо Атанасов обръщение, че се разграничавал от пловдивското ВМРО по този повод, Борислав Инчев напомни как преди 5-6 месеца г-н Атанасов е направил доста сериозни совалки, за да ухажва ВМРО в Пловдив.

„Тогава бяхме най-добрите, а сега изведнъж ставаме най-лошите. Нека да напомня, че въпросната коалиция на г-н Атанасов едва събра 5 общински съветника. Така, че имам един апел към него – да не коментира ВМРО.

ВМРО – Пловдив е поело по свой собствен политически път и политически представителната група в ОбС е ВМРО-БНД и точка по въпроса“.   

ВМРО не участва в управлението на Пловдив, а в Общинския съвет са опозиция, напомни Инчев и добави, че ако има разговори между тях и ГЕРБ за влизане в управлението, то това ще бъде обявено. Първо обаче трябва да се говори за определени проекти и приоритети.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина