АктуалноГрадътМненияПод ножа

Ремонтът на Английската е изпълнен на едва 18 %

Отвориха нова процедура за избор на изпълнител

Базата на Руската ще приеме част от учениците на Езикова гимназия- Пловдив с идването на студа

Иво Дернев

Скандалният ремонт на Английската гимназия е изпълнен едва на 18 процента. Фирмата изпълнител, заради която елитното школо започна новата учебна година като строителна площадка, ще получи около 150 хиляди лева за изпълнените дейности. Другите отделени средства за ремонта на училището до близо 1 милион ще бъдат усвоени от следващия избран изпълнител.

Процедурата за избора му вече е качена на страницата на управляващия орган. Очакваме в 10-дневен срок да бъдат внесени офертите, да бъдат класирани и след това да приминем към избор на изпълнител, който да довърши започнатото в гимназията, обяви днес зам.-кметът Димитър Кацарски.

Работим съвместно с директора на училището за решаване на проблема. Вчера подписах заповед за 50 хиляди, които общинския съвет бе отпуснал на училището за реконструкция, да бъдат инвестирани за електрификация, за да може зимата общежитието да бъде отоплено, допълни по темата другото вице Розалин Петков.

Под тепето се свърза и с директора на училището Николай Радев. Той обясни, че вероятно ще се наложи във всяка стая в общежитието да бъде сложен електрически радиатор, тъй като сградата няма как да бъде отопляна до падането на температурите. Въпреки това, ако процедурата по избор на изпълнител не се обжалва, има шанс през декември и училищната сграда, и общежитието да бъдат топлофицирани.

Дотогава базата на Руската гимназия ще поеме голяма част от учениците на Езикова гимназия- Пловдив във втора смяна. Ще ползваме и десетте кабинета в нашата сграда, които са оборудвани с климатици, разясни Николай Радев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Въпрос с неизвестна трудност:
    Моля да ми посочите в нормалния бизнес свят къде да сключа Договор, който ще ми позволи да си тръгна, когато ми скимне, но ще ми платят, без значение, че не съм изпълнил предмета на Договора! И аз искам така!!!
    „Скандалният ремонт на Английската гимназия е изпълнен едва на 18 процента. Фирмата изпълнител, заради която елитното школо започна новата учебна година като строителна площадка, ще получи около 150 хиляди лева за изпълнените дейности.“

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина