АктуалноГласовеГрадътКриминалеМненияНовини

Приятели бдят от часове на пешеходната пътека, където загина барабаниста на Нещо Цветно

Велко Илиев бе прегазен в центъра на Пловдив от шофьор, преминал на червено

„Вървиш сред купища боклуци

И дишаш въздуха на хиляди коли…”

Така започва парчето „Искам слънце” на пловдивската ска-пънк банда „Нещо цветно”, чийто барабанист Велко Илиев бе прегазен снощи в центъра на града.

Десетки негови приятели, фенове на групата и съседи от квартала от часове бдят на „зебрата” на кръстовището на булеврадите „Руски” и „Шести септември”. Точно там в 23,30 часа в нощта на неделя срещу понеделник шофьор, който премина на червен светофар отне живота на младия талант.

Припомняме, че според пресцентъра на полицията снощи, на кръстовище между бул. „Руски“ и бул. „Шести септември“  лек автомобил „Ситроен“ преминал на червен сигнал на светофара и блъснал 34-годишен пешеходец, който издъхнал на място.

С полицейска заповед за едно денонощие е задържан 52-годишният водач на колата. Отрицателни са пробите му за употреба на алкохол и наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство във Второ РУ. Действията по изясняване на причините и обстоятелствата около катастрофата продължават под наблюдение на Окръжната прокуратура.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

13 коментари

  1. Музиканта и стотици е но са убиват от шофьорите.Срещу заплащане.За ненова трябва по 10години затвор и легнали полицаи.От малките пресъди ще разберете че умишлено убиват на пешеходните патеки и на тротуарите.Такива шофори само бои и трепане,щом убиваш и тебе ще те убият.Всичко от горе иде,ето този убиец лежа една вечер и го пуснаха,а трябва да не го пускат.Във България садите за мафията работят и за джоба си.На червено минава и със 100километра и на червено,и няма затвор.Срам и позор.

  2. Пловдив е крайно опасен за живеене вече, просто нищо не ти е гарантирано, един хляб да идеш да купиш и могат да те убият като мокро куче гадовете с бангиите, фучащи заплашително на педя от клетника, имал нещастието да се окаже в близост…космично прости, нагли и бездарни хора шофират в града!

    1. Съгласен съм с теб. Пешеходните пътеки и светофарите станаха като украшения за тях. Имало е даже случаи при пресичане на пешеходна пътека да бъда нарчан малоумник, само защото съм спрял или по-скоро съм принудил да спре бясно движещ се по бул. Марица.

  3. Абсолютно съм съгласна!Преди почти три години беше убит моя син – шампион на България за 2016г по плажен футбол,от джигит каращ с 220 км/ш при разрешени 80.Мислите ли ,че не си мисля за отмъщение по най-бруталния начин,още повече ,че беше вкаран в затвора за пет години и половина при максимални шест за такова престъпление.Дълбоко скърбя за този млад мъж от Пловдив и зная какво има е на близките и приятелите му!

    1. Съжалявам за вашия син! Жалко за близките но бог така е пожелал. Аз съм се виждал с твореца. Той не вижда смисъл от тоя живот! Бог е много голяма любов.

  4. Ще го обеся на същото кръстовище отгоре. Мандала му и долен селяндури скапан. Да отнеме живота на младо момче карайки със 120 на червено. Само смърт за такива селяндури на пътя.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина