АктуалноКриминалеНовини

Председателят на групата на ВМРО в Об С – Пловдив е арестуван

Стефан Послийски е задържан днес във връзка с разследването в Басейнова дирекция

Задържаните до този момент само днес във ведомството са 7 души

Арестуван е пловдивският общински съветник Стефан Послийски, потвърди директорът на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Председателят на групата на ВМРО в Об С – Пловдив е бил задържан днес като съучастник в организирана престъпна група.

Според непотвърдена официално информация от наш източник арестът е следствие на започналото разследване за злоупотреби и корупция в местната Басейнова дирекция. Смята се, че той е посредничел за узаконяването на водоизточници във ферми за водоплаващи птици на територията на областта, които са над 300 на брой. Твърди се още, че Стефан Послийски има далечна родствена връзка с арестуваната шефка на Басейнова дирекция Цветелина Кънева.

Послийски е член на ВМРО и втори мандат общински съветник и областен председател на партията. Също така е член на Контролния съвет на „Фондация 2019“.

От централата на воеводите под тепетата казаха, че не знаят нищо за ареста и са научили от медиите. Същото коментираха и от Софийската централа.

Припомняме, че тази сутрин от сградата на Басейнова дирекция бяха изведени един мъж и три жени. По-късно по обяд униформените изведоха още 3 жени, които бяха откарани с бус в сградата на ОД на МВР.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина