АктуалноБългарияГласовеГрадътМненияНовиниПод лупа

Пловдивчанин: Ремонт на булевард показва дефекти в рамките на 52 каледарни дни

Живеещи на бул.“Васил Априлов“ се жалват от „регенерираща“ се дупка

„На адреса има проблем с В и К- инсталацията и през два месеца стават аварии. Още утре дупката ще бъде ремонтирана отново,“ заяви кметът на район „Централен“ Георги Стаменов

Читател на Под тепето сигнализира за некачествено извършен ремонт. Стоян Желязков ни изпрати снимки с дати на „регенерираща“ се дупка на бул. „Васил Априлов“ в Пловдив.

„Ремонтът показва дефекти в рамките на 52 каледарни дни (по-малко) от два месеца! Адресът е бул. Васил Априлов 106, Пловдив.

повторен сигнал – дефектирала пътна настилка, некачествен ремонт
7 март 2019

отстранен дефект (ремонт) на пътната настилка – уведомление от район централен
15 януари 2019

първоначален сигнал
5 януари 2019

Въпросите към общината:
В реда на нещата ли е извършен ремонт да показва дефекти в рамките на по-малко от два месеца?
Бил ли е упраженен контрол и какъв точно е този контрол спрямо изпълнителя на ремонта?
Какви мерки смятатате да вземете за подобряване качествтото на извършените ремонти, така че да не се налагат постоянни „ремонти на ремонтите“?
Ще има ли конкретни последствия за изпълнителя на ремонта?

До кога ще се налага да търпим прахосването на общински пари при очевидна липса на какъвто и да било контрол към изпълнителите на възложени ремонтни работи?

Прилагам и снимки, които удостоверяват дефектите .“

Репортер на Под тепето се свърза с кмета на район „Централен“ по телефона. Той потвърди, че знае за проблема и по стечение на обстоятелствата точно в този момент минавал от там. Екип на кметството е бил по-рано през деня там, след получаването на поредния сигнал.

„На адреса има проблем с В и К- инсталацията и през два месеца стават аварии. Тези кръпки са възстановени от В и К дружеството след поредната такава. Ремонтът е правен през зимата със студена смес. Ние водим разговори с ВиК за проблема, който е тяхна отговорност да бъде отстранен,“ обясни райкметът.

Истината е, че когато е една дупка на цял булевард прави впечатление, коментира Стаменов и добави, че тази ще бъде запълнена още утре и сега ще се направи с топла смес.

От средата на месец март ще започне изкърпване на отворените през зимния сезон дупки по булевардите Руски, Шести септември, на Копривщица.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Взеха, че я оправиха – ще видим колко е качествено запълването този път.

    Изказването относно “една дупка на цял булевард“, ще оставим без коментар, очевидно г-н кметът гледа на топографията на пловдивските булеварди по начин различен от този на пловдивските шофьори.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина