АктуалноБългарияГероите на деняНовини

Пловдивските пожарникари са най-добрите

Това често казва с гордост директорът на РДПБЗН – Пловдив комисар Георги Мангараков

Наградиха победителите в областния етап на конкурса „Пожарникар на годината – 2019“

Плакет и почетна грамота получиха петима служители на РДПБЗН – Пловдив, номинирани и излъчени за победители в първия областен етап на Националния конкурс „Пожарникар на годината – 2019“.

Наградите за проявения професионализъм и конкретни резултати в работата по различните направления на дейност им бяха връчени официално днес от директора комисар Георги Мангараков.

 

Комплексен победител в конкурса за Пловдивска област е началникът на РСПБЗН – Стамболийски гл. инспектор Стоил Дрянков. Именно той ще представи Регионалната дирекция в Националния конкурс „Пожарникар на 2019-а година“.

В категория „Пожарогасителна и спасителна дейност“ първенец е ст. инспектор Божил Тодоров, началник на група в Първа РСПБЗН – Пловдив.

„Той отговаря за обучението на младите колеги и тяхната подготовка, затова кадрите ни са толкова добри“, похвали го Георги Мангараков.

В същата категория е отличен и мл. експерт Сашо Янаджиев, началник на дежурна смяна в РСПБЗН – Асеновград.

„Един от най-дългогодишните служители на дирекцията. Постъпил в Пожарната през далечната 1983-а година. Има зад гръба си хиляди потушени пожари и отработени бедствия и инциденти“, представи го шефът.   

По линия на „Контролна дейност“ с най-високи резултати са отличени инспектор Иво Кабадозов с над пет години опит от Втора РСПБЗН – Пловдив и мл. инспектор Георги Баталов от РСПБЗН – Стамболийски, един от доайените в службата.

За съществен принос и активно участие в акции за осигуряване на пожарната безопасност и защита на населението плакет и грамота получи и ръководителят на групата по височинно-спасителна дейност в Доброволното формирование „Пловдив 112“ Павел Щипков.

„Това е една специална награда. Връчвам я с чисто сърце и благодарност за навременната, адекватна помощ в динамичната 2019-а година, изпълнена с бедствия,“ каза комисар Георги Мангараков.

Той отправи „голямо благодаря“ към целия екип на ДФ „Пловдив 112“, кмета, на чието подчинение е отряда и към началника на отдел „Обществен ред и управление при кризи“ към Община Пловдив Емил Вълков, който присъстваше на церемонията по награждаването.

Конкурсът „Пожарникар на годината“ на МВР се провежда за 25-ти път като една от формите за популяризиране дейността на органите, осъществяващи пожарна безопасност и защита на населението и издигане на обществения авторитет на професията. В рамките на два етапа – областен и национален, за конкретен и съществен принос в цялостната дейност за преодоляване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации се номинират и награждават служители от регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ в страната, представители на партниращи институции и органзации и граждани.

Моите момчета са най-добрите! Това често казва с гордост директорът на РДПБЗН – Пловдив комисар Георги Мангараков. Каза го и днес.

„Най-силните пожарникари са в Пловдив“, допълни го гл. инспектор Димитър Бришимов, който е и председател на спортния клуб по пожароприложен спорт.

Той врачи награди на:

треньора на представителния отбор на РДПБЗН – Пловдив ст. инсп. Калоян Нанев,

на националите Пламен Писков (републикански шампион) и Михаил Костов – двамата са бронзови медалисти от Световното първенство в Саратов през септември, като част от шафетата. За успехите им Под тепето ви разказа в статията Нашите огнеборци трети в света по пожароприложен спорт.

Със заповед на комисар Мангараков бяха наградени още: инсп. Веселин Кашилски и младшите инспектори Христо Бончев, Ангел Грозданов, Никола Узунов и Геро Звисков. Всички до еден действащи огнеброци и част от тима на Пловдив в най-смисления спорт на планетата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина