АктуалноГрадътНовини

Пламен Панов е новият заместник-кмет по „Култура“

Пламен Панов е новият заместник-кмет в Община Пловдив с ресор „Култура“. Той идва от Министерство на културата, където е работил като и. д. началник на отдел „Европейски програми и проекти“, а преди това е работил като главен експерт в същия отдел.

От 2016 до 2018г. работи като Главен експерт „Бизнес развитие и международно сътрудничество“ в отдел „Развитие и международно сътрудничество“ в Община Пловдив, където отговаря за подготовката, разработването и представянето на общинските проекти за финансиране по национални и оперативни програми, програми на Общността, на международни организации и финансовите институции. В длъжностната му характеристика влизат и международните отношения на Община Пловдив с външни организации, партньори и побратимени градове, както и за връзката с потенциални нови инвеститори.

Работата си в Община Пловдив стартира като младши експерт и анализатор в ОП „Европейски политики и сътрудничество“ до преструктурирането на общинското предприятие в отдел. Преминава през професионалната стълбица като става старши и главен експерт.

Висшето си образование със степен магистър по европеистика Пламен Панов защитава в престижния King’s College London. Бакалавър е по международни отношения с почести, валидиран от Уелски Университет, Уелс Американски Колеж в Солун.

Говори перфектен английски език, както и гръцки.

Участвал е в стотици срещи с посланици, президенти, монарси, ръководители на официални делегации, европейски институции и други официални лица. Бил е част от презентационния екип, който представи кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата пред европейското жури и подпомогна класирането на града на финала на състезанието.

Ръководител е на два проекта, важни за Община Пловдив. Това са:  „Дигитално-културно историческо наследство на Община Пловдив“, финансиран от ФМ на ЕИП 2009-2014 г. Благодарение на реализацията на проекта се създадоха 2 бр. дигитални центъра и 4 бр. мобилни станции за дигитализация на движимо и недвижимо културно-историческо наследство.; И „Подобряване на стратегическото планиране в Община Пловдив“, финансиран по Оперативна програма „Административен капацитет“ 2007-2013 г.

Пламен Панов е на 31 години, неженен, няма деца.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. Скъпи художнико сегашните пловдивчани си нямат хал хабер от изкуство. Безинтересно им е. Не им пука защото нямат уважение първо към себе си камо ли към другите. Искат хляб и зрелище. Ако няма зрелище и на хляб са доволни. Това се знае от партийците и се използва точно в прокарването на отвратителните пропаганди които си споменал и налагането на такива безброй мушички като този тип наречен зам. кмет пл култура. Трябва да се стигне до дъното за да огрее новото слънце.

  2. Кога пловдивчаните ще разберат,че истинското изкуство е унищожавано от технократи,особено свързани с европейските програми,които са пропаганда на джендър и ЛГБТ а не творчество.За да се развива изкуството в Бг трябва първо да се закрие Министерството на Културата. Там само са лапачите без естетика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина